Jobbik: A jegybank luxuskiadásai helyett a férfiak nyugdíjára költsenek!

2015. augusztus 14. 11:58

Volner János, a Jobbik alelnöke nemtetszését fejezte ki a Magyar Nemzeti Bank felelőtlen luxuskiadásaival kapcsolatban. A képviselő szerint ezek a kiadások nem Magyarország érdekeit szolgálják.

2015. augusztus 14. 11:58

A Jobbik felszólítja Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank elnökét valamint a Fideszt, hogy fogják vissza a jegybank „felelőtlen luxuskiadásait”, és ehelyett inkább a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjaztatására költsenek — közölte a párt alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Volner János a fideszes politikusokat jellemző értékválságnak nevezte, hogy a kormány „állítólag” nem tud 150 milliárd forintot elkülöníteni a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjazására, miközben a Magyar Nemzeti Bank a Pallasz Athénéről elnevezett alapítványokba 160 milliárd forintot „présel bele”. Ezt az összeget luxuskiadásokra, például kastélyvásárlásokra fogják elkölteni, de ezzel párhuzamosan a jegybank egy másik, 90 milliárd forint értékű, hasonló célokat szolgáló programot is indított — mondta a képviselő.

Volner János szerint ezek „felelőtlen luxuskiadások”, amelyek nem Magyarország érdekeit, hanem Matolcsy György jegybankelnök „személyes ambícióinak kielégítését” szolgálják. Szavai szerint sok esetben erősen vitatott, hogy az adott ingatlan megéri-e azt az összeget, amit kifizettek érte. Egyúttal a jegybanki portfóliókezelés szokatlan gyakorlatának nevezte, hogy az MNB műkincseket és kastélyokat vásárol, ugyanis a Magyar Nemzeti Banknak a monetáris politika felett kellene őrködnie — fogalmazott.

Ha Orbán Viktor azt mondta, hogy nem szereti a sunyi pártokat, akkor ne tűrje el saját vezetői között se a sunyiságot — fogalmazott. A fideszes politikusok válaszoljanak arra, egyetértenek-e azzal, hogy a férfiak negyven év utáni nyugdíjaztatására nincs 150 milliárd forint, de a jegybank el tud költeni 160 milliárdot különböző kastélyvásárlásokra — jelentette ki.

Ezzel arra a felvetésre reagált, hogy egy, a témában feltett kérdést Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön nem kommentált, arra hivatkozva, hogy a jegybank független. A miniszter akkor hozzátette, reméli, hogy a megújult felügyelőbizottság megfelelő választ ad a felvetődött kérdésekre. 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2015. augusztus 14. 16:16
A lélegeztetőgép kimaradt a kívánságlistáról.
Imredy
2015. augusztus 14. 16:01
Egy szó: populizmus. Ennyit az elvekről, a radikalizmusról, meg mindenről. Ellenzékben lehetett volna gerincesen politizálni, de más kell. Férgek.
hátakkor
2015. augusztus 14. 15:28
Feltétel nélküli alapjövedelem ne legyen az MNB devizatartalékaiból esetleg? Mert azt már kitalálta a Pesti Músor.
adam
2015. augusztus 14. 15:16
Prolipárt demagóg hülyesége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!