A menekültek útvonalán indul el egy magyar újságíró Magyarország felé

2015. augusztus 07. 08:34

Egy neve elhallgatását kérő magyar újságíró a menekültekkel együtt teszi meg a Görögországtól Magyarországig tartó utat. Az út előreláthatóan tizenkét napig fog tartani. Az újságíró beszámolóit Facebook-oldalán és az Átlátszón lehet majd nyomon követni.

2015. augusztus 07. 08:34

Egy neve elhallgatását kérő magyar újságíró arra vállalkozott, amire a menekültek: magát menekültnek kiadva ma kezdte meg majdnem ezer kilométeres útját Görögországból Magyarország felé gyalog.

Az út a tervek szerint tizenkét napig fog tartani. Az újságíró nem mindennapi vállalkozását Facebook-oldalánTwitterén és az Átlátszón lehet majd nyomon követni. Az újságíró kiutazott Görögországba, és onnan a menekültekkel együtt tér vissza Magyarországra. Az útvonal a következő lesz: Idomeni (Görögország), Gevgelija (Macedónia), Szkopje (Macedónia), Tabanovce (Macedónia), Presevo (Szerbia), Belgrád (Szerbia), Szeged, Budapest, Bécs.

Most. Egy hirtelen jött óriási vihar csapott le az északi tengermellékre, Szalonikire, majd szemben vele Katerinire. A több mint 100 kilométer/órás szél vitt mindent ami az útjába került. A néhány perce még tükörsima tenger méteres hullámokkal ér partot. Ez lehet a jel. Indulás!” – írta csütörtökön este hétkor Facebook-oldalán.

(Kép: El Camino de Balkán Facebook)

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. augusztus 09. 10:59
A bevándorlás megszállás http://nemzetiarcvonal.net/ 2015. augusztus 7. 22:40 Stumpf István – jelenleg alkotmánybíró, volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront volt alelnöke," és akkor hol vannak még a kisdobosok...
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 07. 22:40
Stumpf István – jelenleg alkotmánybíró, volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront volt alelnöke, Járai Zsigmond – jelenleg a Költségvetési Tanács elnöke, volt MSZMP-tag, volt kormánytag, III/II-es együttműködő, Matolcsy György – az Orbán-kormány nemzetgazdasági minisztere, volt MSZMP-tag, III/II-es együttműködő, Martonyi János – jelenleg külügyminiszter, volt MSZMP-tag, kormánytag, III/II-es együttműködő, Pintér Sándor – jelenleg belügyminiszter, volt MSZMP-titkár, Boross Péter – jelenleg a Fideszt segíti, volt MSZMP-tag, Pozsgay Imre – részt vett az új alaptörvény megalkotásában, volt MSZMP KB-tag, Csintalan Sándor – jelenleg a Fidesz házi csatornájánál, a Hír TV-nél dolgozik, volt MSZMP- és MSZP- tag, Schmitt Pál – jelenleg köztársasági elnök, 1989 előtt pedig miniszterhelyettes Kerényi Imre – miniszterelnöki megbízott, volt MSZMP alapszervezeti titkár, Szita Károly – jelenleg fideszes kaposvári polgármester, volt III/III-as együttműködő, Mikola István – az első Orbán-kormány egészségügyi minisztere, 2006-ban a miniszterelnök-helyettesi poszt jelöltje, a Hazafias Népfront alelnöke volt, Fónagy János – jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, volt MSZMP-tag, Varga Mihály – jelenleg fideszes országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, volt KISZ-titkár, Deutsch Tamás – jelenleg EP-képviselő, volt KISZ-titkár, Orbán Viktor – miniszterelnök, volt KISZ-titkár Kövér László – fideszes országgyűlési képviselő, a narancsos kormány házelnöke, volt KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársaként is dolgozott. Sinkovics Szilvia (Megjelent a Bar!kád hetilap 2011. december 15-i számában.) Antikommunistaellenes Komcsi!!!!!!
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 07. 22:39
A fent említett szervezetek vezetői felelősséggel tartoznak az elnyomó, kommunista rendszer fenntartásáért, irányításáért és a magyar nemzet elárulásáért. Valószínűleg a törvény hatályába nem esik bele egy egyszerű KISZ- vagy párttag. Erről ugyanis nem szól a javaslat. Az MSZP-t szokás az MSZMP jogutódjaként emlegetni, azonban kérdés, hogy a Fidesz-KDNP javaslata csak az MSZP-ről szól-e, mert a kormánypárt soraiban is számos volt MSZMP-s lelhető fel.
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 07. 22:38
a törvénytervezetből kimaradt, hogy a kommunista pártfunkcionáriusokat ki kell zárni közéletből. A javaslat azt is kimondja, hogy az MSZMP és jogelődei, valamint a kiszolgálásukra létrehozott politikai szervezetek „bűnöző szervezetek” voltak, amelyek vezetői el nem évülő felelősséggel tartoznak „az elnyomó rendszer fenntartásáért, irányításáért, a jogsértésekért és a nemzet elárulásáért”. Tehát a KISZ-t, a Politikai Bizottságot vagy a Központi Bizottságot is ide kell érteni. A szöveg érinti az MSZP-t is, mégpedig úgy, hogy kimondaná: a szocialista párt az MSZMP jogutódjaként, „a törvénytelenül felhalmozott vagyon örököseként, a diktatúrában vagy az átmenet során megszerzett illegitim előnyök haszonélvezőjeként, valamint régi és az új pártot összefűző, a pártvezetést is jellemző személyi folytonosság okán” osztozik mindazon felelősségben, amellyel az állampárt terhelhető. A törvényjavaslat nem szól róla, de a Jobbik benyújtott egy indítványt, amelyben kezdeményezik, hogy a volt kommunista vezetőket zárják ki a közéletből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!