Palkovics: Fenntartható felsőoktatás kell

2015. július 30. 20:59

Az egyetemekkel és a főiskolákkal közösen hozott létre munkacsoportokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma annak érdekében, hogy kezeljék a felsőoktatás strukturális problémáit, és megoldásokat dolgozzanak ki. Fontos, hogy fenntartható rendszerre van szükség – mondta el Palkovics László.

2015. július 30. 20:59

A felsőoktatásért felelős államtitkár szerint fenntartható felsőoktatási rendszerre van szükség, ehhez pedig bizonyos változtatásokat meg kell tenni. Palkovics László az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában elmondta, már korábban kiderült, hogy strukturális problémák vannak, ezért kezdték el 2013-ban az átalakítást. Hozzátette: a 2014-es felsőoktatási stratégiában is szó volt arról, hogy fenntartható rendszert kell létrehozni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szólt arról is, hogy az egyetemekkel, főiskolákkal közös munkacsoportokat hoztak létre, amelyekben a hallgatói önkormányzatok delegáltjai is jelen vannak, feladatuk, hogy a részleteket megvizsgálják. Döntés augusztusban lesz – fűzte hozzá.

Palkovics László hangsúlyozta, hogy az oktatás színvonalát szeretnék emelni, és jelezte, ha egy egyetem létszáma drasztikusan lecsökken, akkor az olyan strukturális problémát jelent, amelyet kezelni kell.

Az államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy jelentős átalakításokat terveznek a felsőoktatási intézmények struktúrájában, működésében. Ismét lenne például állatorvosi egyetem, önállósodna a soproni erdőmérnöki kar, a Budapesti Corvinus Egyetem kertészeti és élelmiszeripari karai pedig a gödöllői Szent István Egyetem részeként működhetne tovább.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Xenon
2015. július 31. 06:27
Helyes. Ültessünk még néhány száz eltartandó pártkatonát mindenféle gazdasági ügyintéző pozícióba az egyetemek élére, hogy költséghatékonyabbak legyenek.
Anti Komcsi
2015. július 31. 02:01
A liberálbolsik által lezüllesztett oktatási rendszert a Fidesz teszi rendbe. Mint az egész országot.
Tintamin
2015. július 30. 23:16
Bazmeg, épp most basszátok szét a te asszisztálásoddal a teljes oktatási rendszert, mi a faszról pofáztok? Stadionok, kaszinók, ingatlanpanama, mind kurvára megy, de olyan szinten butítjátok az országot, hogy az már fáj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!