Miniszterelnöki Sajtóiroda: Történelmi jelképek szerepelnek Orbán Viktor Facebook-oldalán

2015. július 27. 10:52

A román külügyminisztérium a revizionizmus népszerűsítéseként értékelte, hogy Orbán Viktor olyan képet töltött fel közösségi oldalára, melyen egy tusványosi kitűzőárus portékája, egyebek mellett több Nagy-Magyarország alakú jelvény látható. A kormányfő sajtóirodája szerint történelmi jelképek vannak a fotón.

2015. július 27. 10:52

Történelmi jelképek szerepelnek a kormányfő közösségi oldalára feltöltött fotókon – válaszolta az MTI megkeresésére hétfőn Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, miután a román külügyminisztérium előző nap kifogásolta Orbán Viktor Tusnádfürdőn feltöltött – Bukarest szerint revizionista jelképeket tartalmazó – fotóit.

Orbán Viktor oldalán kéttucatnyi hangulatkép jelent meg az erdélyi szabadegyetemről: az egyik felvétel egy jelvényárus portékáját ábrázolja, aki Nagy-Magyarország térképet megjelenítő kitűzőket is árul, másutt pedig székely zászlók láthatók. A román külügyi tárca mindezt „revizionista jelképek népszerűsítéseként” értékelte, amit elfogadhatatlannak nevezett.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2015. július 27. 16:48
Nagy bajban vannak a románok ha megijednek egy Facebook bejegyzéstől. Tudják, hogy Erdély lopott föld és nem hozzájuk tartozik.
Kvasztics Fedor
2015. július 27. 16:37
Volt egyszer egy Nagy Magyarország. Ez tény, miért ne lehetne erre emlékezni egy kitűzővel? Ha pedig a románok még mindig zavarba jönnek a lopott terület miatt, az legyen az ő bajuk.
kjkj945
2015. július 27. 16:29
http://acru.ro/wp-content/uploads/2013/01/sigla-securitatea-logo-insigna.jpg a román külügy ezt hiányolja?
vigyor
2015. július 27. 15:34
...az a fotó egyszerűen ostobaság volt. Felesleges butaság a miniszterelnöktől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!