L. Simon: Pályázatot írnak ki a Városliget közpark-funkciójának erősítésére

2015. július 04. 09:30

Pályázatot írnak ki a Városliget közpark funkciójának erősítésére – mondta L. Simon László az M1-en. A cél, hogy ne csökkenjen a zöldfelület. L. Simon a liget-projekt jelenlegi állásáról is beszámolt.

2015. július 04. 09:30

Pályázatot írnak ki a Városliget közpark funkciójának erősítésére – erről L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára beszélt az M1 aktuális csatornának szombaton.

 
Az államtitkár hangsúlyozta: a Liget-projekt kapcsán a zöldfelületekről alakult ki a legnagyobb vita, a kormány célja pedig az, hogy ne csökkenjen a zöldfelületek száma, s a klasszikus közpark funkció erősödjön. 
 
L. Simon László beszámolt a projekt első szakaszáról is, eszerint befejezik a Szépművészeti Múzeum megújítását, kibővítik a Közlekedési Múzeumot, megújul az állatkert, amelybe egy úgynevezett biodóm kerül és egy mélygarázs is segíti a Városligetbe érkezőket. Tájékoztatása szerint a kormány partner abban, hogy folytatódjon a Széchenyi-fürdő felújítása. 
 
Új épületek is kerülnek a Városligetbe: a Magyar Zene Háza és a Magyar Nemzeti Galéria, amely a Petőfi Csarnok helyére kerül.
 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Finale*
2015. július 04. 20:59
Vannak szallok a hajlektalanok szamara. Egyebkent egy hajlektalannak adni parkori allast segitsegkeppen , nem is volna rossz otlet.
kuwiq
2015. július 04. 20:25
Először is le kell térkövezni a ligetet, aztán kirakni pár padot meg virágládát.
írmag
2015. július 04. 11:49
Nagyon sokat használna a környéknek a vaskefe lebontása. Annyi gyalázat után, ami azt a területet érte: sztalin, lenin, vaskefe, meg kellene előbb próbálni, lehet-e zöld füvet telepíteni arra a helyre?
Gregorius
2015. július 04. 11:10
Egyetértek! Először a közpark rendbetétele, aztán a felújításra érdemes épületek helyrehozatala, és végül jöhet néhány új épület.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!