Német napilap: Bevonul a magyar hadsereg Kárpátaljára?

2015. július 13. 15:40

A berlini Die Tageszeitung kijevi tudósítója a hétvégi munkácsi eseményekről szóló cikkében megemlít egy helyi lapnak nyilatkozó lakost, aki abbéli aggodalmának ad hangot, hogy a magyar hadsereg bevonul Munkácsra, hogy megvédje az ott élő magyar kisebbséget.

2015. július 13. 15:40
Bukovics Martin

A berlini alternatív baloldali Die Tageszeitung hétfői számában a lap kijevi tudósítója, Bernhard Clasen ír a hétvégi munkácsi eseményekről. A lap közli a Jobb Szektor álláspontját, miszerint itt egy bűnszervezet hatástalanításáról van szó, akik az ukrán-magyar határon való cigarettacsempészetet tartották ellenőrzés alatt.

A szerző megemlíti, hogy Munkácson a lakosságot elkezdték evakuálni, az ukrán titkosszolgálat pedig erősítést hoz a városba. A Die Tageszeitung szerint egy helybeli lakos a Vesti nevű napilapnak nyilatkozva attól tartott, hogy a magyar hadsereg is bevonul a városba, hogy megvédje az itt élő magyar kisebbséget.

A lap ezt a helybéli véleményt annyira fontosnak tartotta, hogy a cikk online verziójában ez külön alcímet kapott, a print lapban pedig egyenesen azt emelték ki a cikkből, hogy „vajon Magyarország katonai egységeket küld a magyar kisebbség védelmére?”:

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukorica-jancsi
2015. július 13. 21:48
Semmilyen provokációnak nem szabad felülni. Reménykedjünk, hogy a magyar vezetés ma bölcsebb, mint 1941-ben volt.
vakhangya5
2015. július 13. 21:37
""""Német napilap: Bevonul a magyar hadsereg Kárpátaljára?""" Mi? Hova? :-))))))
vigyor
2015. július 13. 21:18
Mi a francnak avatkoznánk be egy csempészháborúba?
2015. július 13. 21:15
Mindjárt mennek, csak várnak egy taxit a taxiállomáson. Úgy tűnik, egy kocsi elég lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!