Vádat emeltek a NAV egy volt osztályvezetője ellen

2015. június 15. 08:58

Kilencvenmillió forintos áfacsalásban vehetett részt a NAV egyik volt osztályvezetője, őellene és kilenc társa ellen vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség.

2015. június 15. 08:58

Kilencvenmillió forintos áfacsalásban vehetett részt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik volt osztályvezetője, aki ellen a Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt hivatali vesztegetés elfogadása, költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt – tájékoztatta a főügyész hétfőn az MTI-t.

 
Keresztes Imre közleménye szerint a kiemelt jelentőségű ügyben az adóhatóság egyik regionális igazgatósága áfaellenőrzési osztályának volt vezetője és kilenc társa ellen nyújtottak be vádiratot.
 
A vádirat szerint a vádlottak megállapodtak bizonyos cégek megszerzésében, hogy tényleges gazdasági tevékenységet nem végezve, a nevükben fiktív, visszaigénylésre jogosító áfabevallásokat nyújtsanak be az adóhatósághoz, és a kiutalt összegekből részesedjenek.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rosettastone
2015. június 15. 20:14
De mégis mikor volt osztályvezetö ez a valaki? Mert a cikkböl nem derül ki.
tango47
2015. június 15. 11:06
Bárki számára kétséges volt, hogy az ÁFA-csalások nav-os közreműködés nélkül elképzelhetetlenek lennének? Az én volt KFT-m egyszer igényelt vissza 100ezer forint körüli ÁFÁ-t, na be is rendeltek kétszer ellenőrizni.
poppyflower again
2015. június 15. 10:33
Sikerült kifogni a Korrupció Óceán legkisebb halát, mahd ő elviszi az összes balhét, Jóbarát.::)))))))))))))))
csuka
2015. június 15. 09:44
A mozgássérültek kasszáját (f)osztogató Deutsch lemondott már?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!