Ez a mi családunk?

2015. június 26. 07:35

Hat év válságkezelés és öt hónap intenzív tárgyalássorozat után még mindig megoldatlan az unió népességének mindössze másfél (!) százalékát, és az euróövezet államadósságának 2,5 (!) százalékát érintő görög probléma rendezése.

2015. június 26. 07:35
Szabó Anna

„Az európai valóság, amelyet néhány évvel ezelőtt elképzeltünk, kámforrá vált, és az egészből nem maradt semmi, csak az európai gépezet és a rengeteg keserűség. Az euróövezet pénzügyminisztereinek megállapodás híján felfüggesztett tegnapi csúcsértekezlete után hajlamosak vagyunk hinni George Friedman amerikai geopolitikai sztárelemzőnek, aki szerint az uniós intézményrendszer olyan súlyos válságot él át, hogy vergődése (és lelkének kilehelése?) jó néhány évig eltart.

A »mi családunk«, vagyis az unió megoldóképessége a legfrissebb vezetői nyilatkozatok fényében valóban tragikusnak tűnik: hat év válságkezelés és öt hónap intenzív tárgyalássorozat után még mindig megoldatlan az unió népességének mindössze másfél (!) százalékát, és az euróövezet államadósságának 2,5 (!) százalékát érintő görög probléma rendezése. Ilyenkor joggal vetődhet fel a kérdés: mi lenne itt, ha egy ennél súlyosabb válsággal találná szembe magát az offshore-nagyherceg Jean-Claude Juncker vezette brüsszeli adminisztráció, a neoliberális tanokhoz körömszakadtáig ragaszkodó valutaalap, és a német–francia ellentét miatt bénult Európai Központi Bank? Az állítólag hatalmas »tűzerejű« európai mentőalapokkal együtt.”

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tyIer durden
2015. június 26. 09:55
Majd jövõhéten megint összeülnek, ês Juncker elvtárs és az EU szakbizottságia egyeztetnek arról, hogy folytassák az egyeztetéseket az egyeztetések egyeztetéséről. Borzasztó ez az EU-s debilség és inkompetencia. Egy nagy büdös vízfej egész Brüsszel.
pimepime
2015. június 26. 08:11
" offshore-nagyherceg Jean-Claude Juncker" ----------- Vigyázat, ilyen megszólításért pofoztak már föl miniszterelnököt!
MZ/X
2015. június 26. 08:10
Család ez bizony, ahol a szegény rokonoknak csak Hallgass és Csináld a neve...
yanoo
2015. június 26. 08:08
És mi van, ha nem is akarják megoldani a problémát? A válságokon jól lehet keresni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!