Nem tudni, miért drágult kétszeresére a vizes világbajnokság

2015. június 01. 09:27

Lázár János szerint a licencdíjak előrehozott beszedése miatt drágult a vizes világbajnokság a kétszeresére, Giró-Szász András szerint viszont a beruházás bővülése emeltemeg a költségeket. Mindkettejüknek ellentmond azonban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, akik szerint egyáltalán nem is drágult a beruházás – írja a Népszabadság.

2015. június 01. 09:27

Megduplázódott a Magyarország által az eredeti rendezőtől átvállalt 2017-es vizes világbajnokság ára: az eredetileg a Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint 25 milliárdba kerülő rendezvényre 49 milliárdot fogunk költeni. Lázár János miniszter szerint ennek oka az, hogy előrehozták bizonyos licendíjak beszedését; míg Giró-Szász András államtitkár a beruházás bővülésével magyarázta az emelkedést. A Giró-Szász által említett beruházások közül azonban egyedül a Duna-parti sétányok felújítása nem volt betervezve, azokat azonban a főváros fogja építeni saját 200 millió forintjából.

A Népszabadság cikke szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő mindkét magyarázatot cáfolva egy újabbal állt elő: szerintük nem is változott az ár, csak a nettó és a bruttó összegek között különbség miatt adódott a félreértés, hiszen az áfa (mintegy 10 milliárd forint) egyből vissza is kerül a költségvetésbe. Viszont ha az áfát kivonjuk az összegből, akkor sem 25, hanem 39 milliárdot kapunk. A Népszabadság úgy tudja, hogy a számmisztika mögött többek között az áll, hogy az árakat tudatosan alulkalibrálták eredetileg, hogy könnyebben szerezték meg a kormány támogatását.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2015. június 02. 11:38
Nem tudni, miért drágult kétszeresére a vizes világbajnokság Ugyanazért, amiért az autópályaépítesek költsége
csuka
2015. június 01. 15:07
"De mit is várunk attól a csürhétől, amely végig asszisztálja egy olyan ember ámokfutását, aki megengedte magának, hogy egy ezres lélekszámú falusi hétvégi háza kertrészében álló retyó mellé, egy húszezres stadiont építhessen!" /ismeretlen szerző/
Ultima Ratio
2015. június 01. 11:15
Gyurcsány miatt, természetesen :D
Pofa Benő
2015. június 01. 11:07
Viktor, csak le ne lőj valakit azzal a pisztollyal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!