Szocialisták és Bilderbergék

2015. június 15. 17:23

Kudarc volt ez a hétvége az MSZP számára azért is, mert nyilvánvalóvá vált: ha az Európai Unióban van is szándék az Orbán-kormány leváltására, a szocialista vezetőkkel immár a lőtéri kutya sem számol.

2015. június 15. 17:23
Máté T. Gyula

„Ennek fényében komikusak és szánalmasak voltak az MSZP-s vezérek szavai. Szóhasználatukkal élve az nem »európai politika«, hogy mást sem tudnak, mint Orbánt szidni és minden második mondatban »benyalni« Brüsszelnek. Értelmetlen a bevándorlással kapcsolatos »véres kard« hordozásuk is. Jól látszik, hogy Európában még a szociáldemokrata vezetők meghatározó része sem úgy gondolkozik, ahogy ők. Mert miért nem volt például itt Renzin kívül egyetlen meghatározó francia vagy spanyol szocialista sem, vagy akár a nem éppen távoli Bécsből Werner Faymann szocdem kancellár? Utóbbi kormánya mondjuk speciel éppen a hét végén közölte, hogy egyetlen újabb bevándorló sem jöhet egyelőre Ausztriába.

Kudarc volt ez a hétvége az MSZP számára azért is, mert nyilvánvalóvá vált: ha az Európai Unióban van is szándék az Orbán-kormány leváltására, a szocialista vezetőkkel immár a lőtéri kutya sem számol. Egyébként nagy valószínűséggel pillanatnyilag nincs is ilyen szándék a »fejlett világban«, hiszen a tiroli Telfs-Buchen település melletti Interalpen Hotelben összeült Bilderberg-csoport ülésére egyetlen magyart sem hívtak meg.

Persze valljuk meg, a világ »háttérhatalmának« képviselőire amúgy sem jellemző, hogy az érintettekről a jelenlétükben tárgyaljanak. Most huszonkét országból száznegyven »befolyásos politikai döntéshozó, vállalatvezető, bankár, újságíró és tudományos szakértő részvételével« folytattak tanácskozást. Biztosan ott volt Heinz Fischer osztrák elnök, Ursula von der Leyen német védelmi miniszter, Mark Rutte holland kormányfő, Charles Michel belga miniszterelnök és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. A meghívottak listáján szerepelt Henry Kissinger korábbi amerikai külügyminiszter és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság volt elnöke is, valamint számos multi vezetője vagy tulajdonosa is. Ez utóbbiak ugye szép, nép által választott funkciók.
 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2015. június 18. 10:34
Sebaj Tóbiás tervezheti a saját lemondását. Bilderbergéknél sem volt magyar, ha csak Gyurcsány nem álruhában. Farkasházy is rájuk szervezte a szárszói dzsemborit. Azért úgy tesznek, mint Kádár idején a Politikai Bizottság, vagy Horn idejében az SzDSz: osztják az észt.
egyetmondok
2015. június 16. 07:36
És a szerző azt gondolja,hogy egy nem szoci leváltó erő kíméletesebb lehet?
péterx
2015. június 15. 20:37
A világban mindig is voltak anonim hatalmak : bankárok , nagy kapcsolati tőkével rendelkezők stb . Ez szomorú , mert antidemokratikus . Viszont , mi , úgynevezett kisemberek mégis a magunk mikroszociológiai környezetében tehetjük a jót , s a többit rábízhatjuk a Szentháromságra .
tango47
2015. június 15. 20:03
Én még csak jelszavakat hallottam az un. baloldaltól a bevándorlókkal kapcsolatban. Az fel sem merült még, hogy hogyan kezelnék a kérdést. A kormány pocskondiázás azért kicsit kevésnek tűnik a probléma kezelésére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!