Kormányplakátot szaggattak az aktivisták – feljelentették magukat a rendőrségen

2015. június 07. 20:27

A Kettős Mérce számolt be róla, hogy Kalocsai Kinga és Szeles András letépkedte a kormányzati kampány egyik fővárosi óriásplakátját, majd besétáltak a terézvárosi rendőrkapitányságra, hogy szabálysértési feljelentést tegyenek maguk ellen.

2015. június 07. 20:27

Baloldali aktivisták szaggatták le a kormány bevándorlásról szóló nemzeti konzultációjának óriásplakátját Budapesten – írja a Kettős Mérce. Kalocsai Kinga és Szeles András a Ferdinánd hídnál található plakátot rongálták meg, a letépett darabokat berakták egy zsákba, és besétáltak a VI. kerületi rendőrkapitányságra.

A Kettős Mércének azt mondták, azért szedték le a plakátot, mert az gyűlöletkeltő: „Ez a kampány gyűlöletet kelt a menekült emberekkel szemben, úgy állítja be őket, mint akik csak rosszat tennének a magyar társadalommal. Ugyanolyan hazug, mocskos és undorító ez a kampány, mint a 22 millió románozás volt.”

Arról, hogy miért jelentik fel magukat, ezt nyilatkozták: „Azért tettük ezt, mert annak tudatában követtük el a plakáttépkedést, hogy ez szabálysértéssel jár és nem akarunk kibújni a büntetés alól. Azt gondoljuk, hogy ez a plakátkampány olyan szinten felháborító, diszkriminatív és bántó, hogy megengedhető az, hogy olyan eszközökhöz nyúljunk, ami szabályt sért.”

Szeles András korábban az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport egyik szervezője és – Juhász Péterrel és Takács Borbálával együtt – a Milla Egyesület alapító elnökségi tagja volt. Kalocsai Kinga többször publikált a Kettős Mércén.

*

Fotó: Kettős Mérce

Összesen 306 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szuverén
2015. június 08. 11:21
Plakátrongálók! -FIDESZ szekértolók vagytok, azt (nem?) tudjátok ugye? Ugyanis segítetek, hogy azt a mérhetetlenül primitív, ostoba és felesleges szöveget, minél kevesebben lássák. -Azt azonban beláthatnátok, ez már nem menekültkérdés. Népvándorlás! Ne ámítsátok magatokat. -Volna még mit tanulnotok. De, nem adok tippeket. Mert (kétségbeesett) FIDESZ szavazó vagyok. Ezért, segítségeteket megköszönöm. Hajrá, ne lankadjatok.
atila68
2015. június 08. 08:36
Nem ezeket kínálta pogácsával Selmeczi Gabriella mikor öncélúan rongáltak a Lendvai utcában?
Fóbia
2015. június 08. 08:10
Azért én megnézném amikor a liberós plakátokat pénzért szaggatják! Valószinű elő fog fordulni.
formaegy
2015. június 08. 08:00
"Kalocsai Kinga és Szeles András a Ferdinánd hídnál található plakátot rongálták meg, a letépett darabokat berakták egy zsákba, és besétáltak a VI. kerületi rendőrkapitányságra." Feltűnési viszketegség. E nélkül még az anyjuk sem tudná, hogy léteznek.))) Szerencsétlenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!