Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

Kárpátaljai magyaroknak gyűjtött adományokat a Fidelitas

2015. június 24. 08:53

Az alapvető élelmiszerek, a gáz és a villany árának az egekbe szökkenése fokozza az Ukrajnában élő magyarok kiszolgáltatottságát. A Fidelitas az ott élők gyors és hatékony megsegítésére gyűjtöttek.

2015. június 24. 08:53

Adománygyűjtő akciót indított június 6-án a Fidelitas a kárpátaljai magyar fiatalok megsegítésére. Az akciójuk október végéig tart, melynek során a Fidelitas erre a célra összegyűlt pénzt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség közreműködésével a Verecke Alapítványnak juttatja el. Az alapítvány a tervek szerint az adományokat a kárpátaljai magyar fiatalok iskolai étkeztetésére fordítja majd.

Az alapvető élelmiszerek, valamint a gáz és a villany árának az egekbe szökkenése súlyosan fokozza az Ukrajnában élő magyarok kiszolgáltatottságát. Az akciót az ott élő magyarok gyorsabban és hatékonyabban megsegítésére kezdeményezték – ismertette Bognár Bence, a Komárom-Esztergom megyei Fidelitas alelnöke.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. június 24. 17:29
Miért is nem a szegény bocherokank gyüjtöttek ?
katus
2015. június 24. 17:03
http://alfahir.hu/az_amerikai_hideghaborus_politika_veszelyt_hoz_rank AZ AMERIKAI HIDEGHÁBORÚS POLITIKA VESZÉLYT HOZ RÁNK A Jobbik szerint a kormánynak a NATO brüsszeli miniszteri értekezletén nemet kell mondania az amerikai csapatok Magyarországra telepítésére. Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a szerdai és csütörtöki tanácskozáson döntés születhet arról, hogy kelet- és közép európai országokba telepítsenek nehézfegyverzeteket és csapatokat. A Jobbik álláspontja szerint nem szabad engedni ennek az atlantista igénynek, mert az "veszélyt hoz ránk". Értékelése szerint az Egyesült Államok hosszú ideje provokatív lépések sorát teszi, destabilizál, feszültséget kelt egyes térségekben, és "nem túlzás, hogy hidegháborús viszonyokat alakítanak ki". Erre példaként az ukrán-orosz konfliktust említette, amelynek elmérgesedéséért szerinte a fő felelősség Washingtont terheli. A jobbikos politikus úgy látja, a NATO, annak ellenére, hogy papíron védelmi szövetség, valójában amerikai nyomásra hosszú ideje kifejezetten,"agresszor képét mutatja". Mirkóczki szerint Oroszország sem Magyarországot, sem a kárpátaljai magyarokat nem fenyegeti. Utóbbiakra inkább a kijevi kormány jelent egyre komolyabb veszélyt - mutatott rá. Porosenkóék "mészárszékre küldik" a kárpátaljai magyarokat és olyan törvényeket, olyan reménytelen gazdasági körülményeket teremtenek, amibe "bele fognak pusztulni" - figyelmeztetett a Jobbik szóvivője.
rattus fidesicus
2015. június 24. 14:38
anyjuk temetésére gyűjtsenek inkább...
BőröndÖdön
2015. június 24. 13:25
Kérjetek az Andytől,Lőrinc gazdától,Narancsi úrtól elég is lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!