Ellen-plakátkampány: fél nap alatt több mint 2 millió forint adomány gyűlt össze

2015. június 08. 20:57

Mindössze néhány órába telt a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak és a Vasatagbőr blognak, hogy több mint 2 millió forintot összegyűjtsön a kormány bevándorlós kampányával szemben egy alternatív plakátkampányra. Az összeg jellemzően néhány ezres adományokból jött össze, ami azt is jelenti, hogy rengetegen adakoztak a célra.

2015. június 08. 20:57

Hétfőn délelőtt jelentette be a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) és a Vastagbőr blog, hogy a kormányzati bevándorlós plakátkampányra reagálva ellenplakátokat szeretnének kihelyezni az utcákra. Ehhez gyűjtést is indítottak. 

Az eredeti cél az volt, hogy nagyjából 50 plakátot és annak helyét – amit várhatóan a Simicska-érdekeltségű Publimont Zrt.-től fognak bérelni, mivel a másik lehetőség az EMASA lenne, ami meg Garancsi István érdekeltsége, neki viszont saját bevallásuk szerint egy vasat se akarnak adni – megvásárolhassák egy hónapra, amely nagyjából 3 millió forintba kerül. Ha ennél több pénz jön össze, akkor több plakátot helyeznek majd ki, ha kevesebb, akkor viszont kevesebbet. Mindezt úgy, hogy a gyűjtést június 8-21 közöttre hirdették meg, a plakátokat pedig július 1-től helyezték volna ki.

A VS.hu értesülései szerint viszont annyira jól sikerült az akció, hogy az adományok már néhány óra után bőven meghaladták a 2 millió forintot. Kovács Gergő, az MKKP elnöke a VS-nek hangsúlyozta azt is: úgy gyűlt össze ennyi pénz, hogy az adakozók jellemezően néhány ezer forintot küldtek az akcióra. Hogy rengetegen adakoznak, az látszik abban a táblázatban is, amelybe felvezetik az adományozókat (monogram alapján), illetve az általuk adományozott összeget is. 

Kovács szerint elképzelhető, hogy nem is fogják két hétig gyűjteni a pénzt, hanem 10 millió forintnál megállnak.

FRISSÍTÉS

Kedden reggelre már mintegy 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Összesen 243 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. június 09. 12:09
Letezik 67 hulye, aki titokban leszavazta a posztot, meg par totalidiota agyrokkant barom, aki itt tolja a kormanypropagandat. Es ennyi Egyebkent Orban ugyes: errol pofazunk, ahelyett, hogy arrol kerdezgetnenk, hogy ma megint mit loptak el. Pl. nagy a hallgatas Quaestor-ugyben, Vidaildin kivul nem tudjuk, kit tiltott ki az USA, esa legujabb: 80 gimnaziumot zarat be a Part osztol....
atila68
2015. június 09. 11:30
A befolyt pénzek felhasználásáról szeretnék majd tételes hiteles elszámolást látni, lévén ezért más átlagember legkevesebb fél, egy évig dolgozik.
Heterofób
2015. június 09. 10:16
Végre valami, ami szép és jó. Bátor kiállás akár a törvénnyel szemben is, adakozás a gyűlölet ellen. Nemcsak a szemetek tudnak magyarul.
firka
2015. június 09. 10:10
Na birkák, irány a festékbolt, aztán éjjel mehettek plakátot rongálni! Csak aztán el ne felejtsétek feljelenteni magatokat ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!