Együtt: Magyarország nem szolidáris a többi európai országgal

2015. június 26. 15:29

Az Együtt úgy látja: a brüsszeli EU-csúcson bebizonyosodott, hogy csak európai fórumokon lehet megoldást találni a menekültkérdésre. Az ellenzéki párt szerint Magyarország nem hajlandó szolidaritást képviselni a többi európai ország felé.

2015. június 26. 15:29

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja szerint a brüsszeli EU-csúcson bebizonyosodott, hogy csak európai fórumokon lehet megoldást találni a menekültkérdésre – erről Hajdu Nóra beszélt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Együtt elnökségi tagja szerint ugyanakkor a magyar kormány nem vizsgázott jól, mert „amit az elmúlt héten láttunk tőle, az minden volt, csak nem konstruktív kezelése ennek a helyzetnek”. Előbb egyoldalúan fel akarták mondani a dublini egyezményt, majd egy nappal később „ebből is visszavonulót fújtunk” – mondta. Hajdu Nóra hozzátette: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön szolidaritást kért Európától bevándorlóügyben, Magyarország viszont nem hajlandó ugyanezt a szolidaritást képviselni a többi európai ország felé.

Arra a felvetésre, hogy Magyarország és Bulgária külön elbírálás alá fog esni, azt felelte, előrelépésnek tartja, hogy kiderült, nemcsak Görögországnak és Olaszországnak van menekültügyi problémája, hanem a kelet-európai térség is érintett a kérdésben. Magyarország viszont nem kapott felmentést az egyezmények betartása alól – folytatta, hozzátéve, ha Magyarország a schengeni rendszer részese akar lenni és sikeresen akar fellépni az európai fórumokon, akkor nem kérdőjelezheti meg az európai egyezményeket.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BookZZ
2015. június 27. 00:57
Helyesbítsük a címet: Magyarország nem szolidáris az Együttel.
kitiltott
2015. június 26. 21:27
Ha kussban maradtatok vklna Okosabbaknam tüntetek volna
zolka50.50
2015. június 26. 20:23
"Az Együtt – a Korszakváltók Pártja szerint a brüsszeli EU-csúcson bebizonyosodott, hogy csak európai fórumokon lehet megoldást találni a menekültkérdésre" Mert találtak megoldást? Holnaptól nem jön több migráns????? Lemaradtam valamiről?
pollip
2015. június 26. 19:58
Az együt-pm-mszp-dk-tól jöhetne annyi bevándorló, amennyi csak akar. Az lmp véleményét nem ismerem. A jobbik szereti a bevándorlókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!