Orosz feketelista: nyolcvankilencen vannak a listán, magyar kitiltott nincs

2015. május 31. 15:46

Nyolcvankilenc politikus, illetve egyéb európai vezető szerepel Oroszország beutazást tiltó listáján, melyet az ország elleni szankciókra válaszul állítottak össze. Magyar nincs a listán, de kitiltották például Guy Verhofstadt liberális vezetőt, illetve Karel Schwarzenberg cseh politikust is.

2015. május 31. 15:46

Publikussá vált az orosz kitiltási lista, melyet az Oroszország elleni szankciókra válaszol állított össze Moszkva. A VS.hu összesítése szerint 18 lengyel, 9 brit, 8 svéd, 8 észt, 7 litván, 7 német, 5 lett, 5 román, 4 francia, 4 cseh, 4 dán, 3 holland, 2 belga, 2 spanyol, 1 bolgár, 1 finn és 1 görög személy nevét tartalmazza. Magyar politikus nem szerepel a listán.

Az ismertebb nevek között van Guy Verhofstadt volt belga miniszterelnök, az európai liberálisok vezetője; a brit liberális demokraták volt miniszterelnök-helyettese, Nick Clegg; Malcolm Rifkind egykori brit védelmi miniszter; Thomas Arenkiel, a dán katonai felderítés vezetője, Bogdan Borusewicz, a lengyel szenátus elnöke; Štefan Füle korábbi EU-s bővítési biztos; Karel Schwarzenberg cseh politikus, volt elnökjelölt; Katrin Suder német védelmi miniszter; illetve Daniel Cohn-Bendit zöld EP-képviselő.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2015. május 31. 22:21
Végre helyretette valaki a sok nyugati idiótát.:) Hajrá Putyin! Csak a fasisztázásról és nácizásról szokjatok le.
ciseaux
2015. május 31. 19:06
Egek! Előbb-utóbb az én "fekete"-listám is téma lesz? Ennyire semmit nem érnek az ukrán "demokratikusan létrehozott polgárháború"-t támogató EU-WAR Street milliárdok?
ciseaux
2015. május 31. 19:01
Igen, EU-NATO szempontból "érthetetlen", hogy Oroszország "először visszalő"...a gazdasági, pénzügyi és politikai USA-EU-NATO bojkopttra... Komolyan! Mit képzelnek ezek a 2. világ-primitív ruszkik? Ki mondta nekik, hogy visszalőhetnének?
Akitlosz
2015. május 31. 17:50
Még még még! Ennyi nem elég!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!