Orbán rendszeresen beszél Finkelsteinnel

2015. május 16. 11:37

Legutóbb két napja beszélt a Habony Árpáddal közös céget alapító amerikai tanácsadóval – ismerte el az RTL Híradó kérdésére a miniszterelnök.

2015. május 16. 11:37

Gyakran beszél Arthur Finkelstein amerikai politikai tanácsadóval a miniszterelnök. Mint azt az RTL Híradó kérdésére elmondta: legutóbb két napja beszéltek. 

Finkelstein a negatív kampányok szakértője, pár napja pedig azzal került bele a hírekbe, hogy a közelmúltban közös céget alapított Londonban Habony Árpáddal.

Az RTL Klub megkereste Havasi Bertalant miniszterelnöki sajtófőnököt is, aki viszont azt közölte, hogy nincs szerződéses kapcsolat Finkelstein és a miniszterelnök, illetve a Miniszterelnökség között sem. Lázár János egyenesen azt nyilatkozta, hogy még nem is hallott az amerikai tanácsadó nevéről.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2015. május 17. 22:47
Magyarországi tevékenységeforrásszöveg szerkesztése] Az index.hu adott hírt először 2012 tavaszán arról, hogy Finkelstein és társa, George E. Birnbaum(wd) – aki 1998-ban Izraelbe költözött az Egyesült Államokból – legalább 2008 óta rendszeresen tanácsokat ad a Fidesznek a Századvég alapítványon keresztül. Birnbaum cége, a GEB International honlapján büszkén említi, hogy 2010-ben ők segítették a Fideszt kétharmados győzelemhez a magyar választásokon. Finkelstein és Birnbaum a választások közötti időszakban is átlag 5-6 hetente járnak Magyarországon. Fő kapcsolattartójuk Habony Árpád. Magyarországi látogatásaik során csoportos találkozókat tartanak a Fidesz vezető politikusaival, Orbán Viktort is beleértve. A kutatások és a kampányok operatív szervezésével többnyire Birnbaum foglalkozik, Finkelstein az összefüggések feltárására az üzenetek megfogalmazására és azok célba juttatására összpontosít. 2015-ben Habony Árpáddal együtt Nagy-Britanniában megalapította a Danube Business Consulting Ltd. politikai tanácsadócéget, aminek ügyvezetője Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője lett.
katus
2015. május 17. 22:44
1999-től Finkelstein tevékenységének nagy részét külföldre helyezte. Dolgozott Albániában, Ausztriában, Bulgáriában, a Csehországban, Magyarországon, Koszovóban, Romániában és Ukrajnában. Párhuzamosan szinte folyamatosan tevékenykedett Izraelben, Aríél Sárón, Benjámín Netanjáhú és Avigdor Lieberman kampányaiban.
Pál Pusztai
2015. május 17. 22:16
Ha jól tudom ez a Finkelstein atyja amcsiknál a negatív kampánynak . Ő volt aki kitalálta és tökélyre vitte.Most ez ad tanácsot a Fidesznek?
Mich
2015. május 17. 13:33
Micsoda hír... más nem is érdekli az RTL-t... De az jól látható, hogy ez a bukott SZDSZ-utódok témája... Az érdekes, hogy az SZDSZ vagy Szigetvári neve sehol sem szerepel a Mandiner-szerkesztette anyagban..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!