Népszavaztatna az atomtemetőről a DK

2015. május 05. 13:35

Népszavazást tartana Pécsen a Mecsekbe tervezett atomtemetőről a DK. Molnár Csaba elmondta: jelenleg csak a tervezett atomtemető közvetlen környezetében, egy nagyon kicsi, mintegy százméteres sávon belül kell kikérni az emberek véleményét és elvégezni a környezeti hatástanulmányokat.

2015. május 05. 13:35

A Demokratikus Koalíció kezdeményezi, hogy Pécsett tartsanak helyi népszavazást a várostól körülbelül nyolc kilométerre tervezett atomtemető ügyében – jelentette be a párt ügyvezető alelnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Molnár Csaba azt mondta, a kormány folytatja az építkezést a Mecsekben, amelynek végén elkészül az erősen sugárzó anyagok elhelyezésére szánt atomtemető. Hozzátette, néhány hónapja olyan törvénymódosítást hajtottak végre, hogy csak a tervezett atomtemető közvetlen környezetében, egy nagyon kicsi, mintegy százméteres sávon belül kell kikérni az emberek véleményét és elvégezni a környezeti hatástanulmányokat. Az EP-képviselő szerint ez elenyészően kicsi terület.

Molnár Csaba emlékeztetett arra, hogy a DK korábban már az Európai Bizottsághoz fordult azt kérve, vizsgálják meg, hogy elfogadható-e, ha csak ekkora körzetben mérik fel a kockázatokat.

Az atometemetőről korábban mi is írtunk a Mandineren.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. május 05. 19:40
Ki tartja őket vissza??? Ja a dinkaságuk!
hátakkor
2015. május 05. 19:20
A DK-ról volt már kis népszavazàs Csepelen meg Kőbányán. Nem kellettek..
pkarcsi
2015. május 05. 16:16
Arról kéne népszavazni,hogy a DK kerűljön örök időkre az atomtemetőbe.Onnan sugározhatná baromságait.
Anonymtalan
2015. május 05. 15:47
Pedig kell az atom temető, valahová el kell helyezni a kiégett Molnár Csabákat, Gyurcsány Ferenceket, Mesterházi Attilákat, stb. Mind-mind csuppa veszélyes, erősen rádióaktív szennyező anyag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!