Fidesz: Nevetséges az MSZP adókulcsra vonatkozó javaslata

2015. május 19. 17:19

A Fidesz-frakció úgy véli, nevetséges az MSZP azon javaslata, amely az egy számjegyű adókulcsot célozza meg. A kormánypárt felhívta a figyelmet: az MSZP volt az a párt, amelynek kormányzása idején a személyi jövedelemadó a mostani duplája volt. A Fidesz szerint nevetséges a baloldal lépése. Éppen ezért inkább arra kéri az MSZP-t, támogassa a kormány 2016-os költségvetését, amely az adócsökkentésről szól.

2015. május 19. 17:19

A Fidesz-frakció szerint nevetséges az MSZP keddi javaslata, amely az egy számjegyű adókulcsot célozza. A kormánypárt MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagál, hogy Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke közölte: az MSZP egy számjegyű személyijövedelemadó-kulcsra tesz javaslatot a minimálbér esetében a 2016-os költségvetés tárgyalásakor.

A Fidesz-frakció arra hívja fel a figyelmet, hogy az MSZP volt az a párt, amelynek kormányzása idején a személyi jövedelemadó a mostani 16 százalék duplája, 32 százalék volt. A gyermeket nevelőket nem segítették, hanem elvették tőlük a családi adókedvezményt, a folyamatos megszorítások és adóemelések miatt a magyar családok eladósodtak és elszegényedtek. A Bajnai-kormány alatt bevezették a félszuperbruttót, ami azt jelentette, hogy az embereknek még azután is adózniuk kellett, amit egyébként jövedelemként meg sem kaptak. Ez az intézkedés a minimálbérből élőket is ugyanúgy sújtotta – sorolják.

„Ezen tények fényében nevetséges a baloldal mai javaslata” – fogalmaznak, és azt kérik az MSZP-től, hogy „inkább támogassák a kormány 2016-os költségvetését, amely az adócsökkentésről szól.”

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toyoda
2015. május 20. 19:11
Maszoppal az volt a baj h. a középalsó rétegekkel tartatta el a leszakadó rétegeket. Ezért a felső kulcs már alacsony jövedelemnél belépett az adóztatásnál. Egy normális értelmiségi vagy szakmunkás család eltartott egy borsodi "rejtett tartalékot" is.
Brigadéros
2015. május 19. 21:03
Röhej! Az mszp alatt közelebb volt az 50 5-hoz a legmagasabb adókulcs, mint az egy számjegyűhöz... Teljesen hiteltelen!
realista
2015. május 19. 20:16
A bruttó bért nyugodtan el lehetne felejteni, mert csak a statisztikák kozmetikázására jó. A nettó a lényeg, amit az ember elkölthet - azt a különbséget amibe a munkáltatónak a munkavállaló kerül, és amit a munkavállaló kézhez kap, az állam teszi el adók és járulékok formájában. Ezeknek az adóknak és járulékoknak egy elemét (SzJA) kiragadni, és külön manipulációkra használni csak parasztvakításra jó. Amúgy a korrekt megoldás az volna, ha minden jövedelmet egy adó terhelne (az osztalékot is), ás ezek felhasználási arányáról az állam megfelelő törvények alapján döntene.
BookZZ
2015. május 19. 19:31
Az MSZP maga nevetséges, az egész csőcselék úgy, ahogy van. Már az is nevetséges, hogy 2015-ben egyáltalán létezik ez az egész tömörülés és egyáltalán hír van róluk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!