DK: Rabszolgatartó társadalmat szeretne a kormány

2015. május 15. 12:59

Törvényben tiltaná a DK, hogy a közszférában dolgozókat közmunkásként foglalkoztassák vissza a korábbinál lényegesen kisebb jövedelemmel. A párt emellett azt is szeretné, ha a minimálbért felemelnék a létminimum összegére.

2015. május 15. 12:59

A Demokratikus Koalíció (DK) törvényben tiltaná meg, hogy a közszférában dolgozókat „embertelen és igazságtalan” módon közmunkásként foglalkoztassák vissza a korábbinál lényegesen kisebb jövedelemmel. Erről Borka-Szász Tamás, az ellenzéki párt elnökségi tagja, szociális munkacsoportjának vezetője beszélt pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón. A DK politikusa úgy fogalmazott, az Orbán-kormány „rabszolgatartó társadalmat szeretne bevezetni”, amit a közmunkásként történő visszafoglalkoztatás mellett az is mutat, hogy az elmúlt öt évben a közmunkások alig tíz százaléka tudott elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

Borka-Szász Tamás kiemelte továbbá, pártja – a minimálbér létminimumra történő emelése mellett – azt is szeretné elérni, hogy a közmunkások is a minimálbérnek megfelelő órabért kaphassák. Amennyiben az állam ezt nem tudja napi 8 órában fizetni, akkor a közmunkásokat 4-6 órában kellene foglalkoztatni, ami arányaiban béremelést jelentene az érintetteknek – fejtette ki az ellenzéki politikus.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője hozzátette, az országnak szüksége van a közmunkaprogramra, de azt szerinte olyan formában kellene működtetni, ahogy a Gyurcsány-kormány bevezette Út a munkába program néven. Az a korábbi rendszer ugyanis a közmunkásokat a munkaerőpiacon történő elhelyezkedéshez segítette, szemben a jelenlegivel, amely a közmunkát a teljes állással rendelkezőkre is igyekszik kiterjeszteni – húzta alá a szóvivő.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bakonyibetyar
2015. május 15. 19:32
Gyurcsányéknál MINDEN HÉTEN RENDSZERVÁLTÁS VAN. Legújabban visszaállítanak a feudalizmust, az első éjszaka jogával. Vajon ki fog rámenni Katus nénire, meg Dobrev Klárira..
Mindjárt
2015. május 15. 16:16
Ezek a bolsevik patkányok csak tudják milyen a rabszolgatartó társadalom. Ezek a bolsevik patkányok egy hatalmas rabszolgatartó tábort csináltak hazánkból a tanácsköztársaság vörös terror, a rákosi és kádár szörnyuralmak alatt, Akkor ők voltak hatalmon, Akkor ők gyilkoltak minket. Akkor ők nyüzták le a magyar emberek bőrét, kitépték a körmeiket és halomra lövették őket. Aljas, kegyetlen, szadista gyilkosok.
chack
2015. május 15. 15:52
A közmunka, mint olyan, embertelen. Aki nem akar dolgozni, annak nem muszáj. Ha valaki pénzt is szeretne kapni az elvégzett munkáért, az meg mehet külföldre, amíg még beengedik más országokba.
kjkj945
2015. május 15. 15:48
Bezzeg a dinka a spicli banda az szeretné, ha az eju rabszolgája lenne Magyarország kollektíve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!