Tüntetést tartanak szombaton a baloldali pártok

2015. április 10. 13:03

Szombaton az MSZP, a DK, a PM és a Liberálisok tartanak közös tüntetést, amelyre a „Fideszkárosultakat” és a velük szolidáris polgárokat várják. A rendezvényen civilek mellett felszólal Pad Ferenc, az MSZP és a DK közös tapolcai jelöltje is, valamint a pártok képviselői.

2015. április 10. 13:03

A Fidesz elmúlt ötéves kormányzásának károsultjait várják a baloldali ellenzéki pártok szombaton Budapestre, a Batthyány-örökmécsesnél tartandó demonstrációra – hangzott el a szervező pártok pénteki közös sajtótájékoztatóján.

Beke Károly, az MSZP elnökségi tagja azt mondta: az elmúlt öt évnek csak károsultjai vannak, hiszen tönkre tett trafikosokat, földjüket vesztett gazdákat, a magánnyugdíj-pénztári vagyonuktól megfosztott embereket és a Quaestor-ügyben cserbenhagyott kisbefektetőket lehet látni. 

Szerinte „a fideszes brókerbotrányban” benne van minden, ami a Fidesz-KDNP elmúlt ötéves rombolását jellemzi: lopás, csalás, hazugság, ködösítés és cserbenhagyás. Hozzátette: nincs hova hátrálni, együtt kell kimondani a szombati demonstráción, hogy elég volt. Beke Károly elmondta: a rendezvényen először három civil beszél majd, őket követi Pad Ferenc, az MSZP-DK közös tapolcai országgyűlési képviselőjelöltjének felszólalása, majd a pártok képviselőinek beszédei.

A DK-s Kerék-Bárczy Szabolcs a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nagy szükség van Pad Ferenc vasárnapi győzelmére, mert az megteremtené az előre hozott választások esélyét. Ezt kérdésre válaszolva azzal magyarázta, a győzelemnek lélektani hatása lenne, mert ha azt látják a polgárok, hogy „ez a velejéig korrupt maffiakormány, az Orbán-kormány” nem érinthetetlen, akkor ez egy lavinát indíthat el az országban. 

Az előre hozott választás után felálló új kormány megteremtené annak lehetőségét, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a többi felelős a magánvagyonával is szálljon be a kártalanításba – mondta. Hozzátette, a demonstrációra nem csupán a károsultakat várják, hanem azokat a polgárokat is, akik szolidárisak velük.

A Liberálisok tüntetéshez való csatlakozását a párt ügyvivője, Bősz Anett azzal indokolta, hogy elfogadhatatlan, ami az országban zajlik. Hangsúlyozta, a Liberálisok szerint a Quaestor-károsultak bűncselekmény áldozatai, a bűncselekményért pedig a kormány és a felügyeleti szervek a felelősek, az ügyet nem a gazdaság okozta. Felelősségre vonást sürgetett az ügyben.

A PM-es Tordai Bence azt kérte, hogy minden tisztességes ember menjen el a tüntetésre, és mondja el, hogy elég volt. Szerinte a Quaestor-ügy megoldása az lenne, ha a parlament elfogadná a PM törvényjavaslatát, amely egyértelművé teszi a Magyar Nemzeti Bank felelősségét és lehetővé teszi, hogy a károsultak megkapják a járandóságukat. Közölte, a második lépés az Országgyűlés feloszlatása lenne, mert morális válság van. „Ezzel a botránnyal egyértelművé vált, hogy a kormányban, a nemzeti bankban, az ügyészségen bűnözők, bűnpártolók, takonygerincű esküszegők ülnek” – fogalmazott.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. április 11. 15:24
ezt a hírt miért nem olvastam a Balos megmondó honlapokon? Se a HVG se a NOL se a Népszava nem tartja ezt fontosnak? „Így lettünk az elmúlt négy évben sereghajtókból éllovasok. Közel egy hónapja jelent meg a hír, amely elkerülte a magyar sajtó figyelmét: Egy amerikai kutatóintézet elkészítette a 10 befektetésre leginkább ajánlott ország rangsorát. A legjobb tízbe bekerült Magyarország is, az elemzők a kilencedik helyre rangsorolták hazánkat. Az elemzés Magyarország jó helyezése kapcsán kiemeli a tartósan alacsony inflációt valamint a Magyar Nemzeti Bank gazdasági növekedést serkentő intézkedéseit, többek között a jegybanki kamatcsökkentést. A kutatók hangsúlyozzák Orbán Viktor miniszterelnök növekedés-párti költségvetési és pénzügypolitikáját. Mindemellett az elemzés kitér arra is, hogy a kormányzat az idei év harmadik negyedévében a bankadó mérséklését tervezi. Az ellenzék által sulykolt rémhírekkel szemben tehát a magyar pénzügy- és gazdaságpolitika sikeres, Magyarország vonzó állam a befektetések számára.”
kitiltott
2015. április 11. 15:13
A PM-es Tordai Bence azt kérte, hogy minden tisztességes ember menjen el a tüntetésre, és mondja el, hogy elég volt. Tehát aki nem megy el a mocskos baloldallal ajvékolni az nem tisztességes.. Halljátok fotel partizánok ...irány az örsi gyűlés! mert különben ti sem lesztek demokratikusan tisztességesek!
kitiltott
2015. április 11. 15:11
ELŐRE HOZOTT VÁLASZTÁS :) Ennek a kerék bárcás faszkalapnak elment az esze
Szőke Ciklon
2015. április 10. 16:05
A PM megtalálta a megoldást a kormány leváltására? "ha a parlament elfogadná a PM törvényjavaslatát, amely egyértelművé teszi a Magyar Nemzeti Bank felelősségét és lehetővé teszi, hogy a károsultak megkapják a járandóságukat. Közölte, a második lépés az Országgyűlés feloszlatása lenne..." Hát ha csak így nem? És akkor jöhet a takonyevő! Ja, és az ellopott libák árát is kifizetik? Esetleg fel is támasztják az áldozataikat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!