Tapolca: a vidéki emberek szószólója lenne az LMP-s jelölt

2015. április 10. 14:38

Schiffer András szerint akiknek elegük van a Fideszből és az MSZP-ből, de nem támogatják a gyűlöletkeltést, azoknak az LMP jelöltje lehet az alternatíva a vasárnapi tapolcai időközi választáson.

2015. április 10. 14:38

Az LMP jelöltje azoknak nyújt alternatívát a vasárnapi tapolcai választáson, akiknek elegük van a Fidesz és az MSZP politikájából és nem kívánják a gyűlöletkeltést támogatni – jelentette ki a párt társelnöke pénteki tapolcai sajtótájékoztatóján.  Schiffer András azt mondta, hogy pártja egy olyan független, helyi, civil jelöltet támogat, aki a helyiek érdekeit képviselné a parlamentben, programjának fókuszában az elvándorlás megállítása, a munkahelyteremtés és a dolgozói szegénység felszámolása áll, és mindezt a helyi gazdaság megerősítésével tartja elképzelhetőnek.

Az LMP társelnöke Sallee Barbarát olyan jelöltnek nevezte, aki jó példa arra, hogy a külföldön megszerzett tudást hogyan lehetséges itthon kamatoztatni. Jelöltjük nem keleti és nyugati befektetőkről beszél, hanem a kistelepülések gazdaságfejlesztését és a vidék népességmegtartó erejét támogatja – emelte ki. A Fidesz „útszéli zsarolással” próbálkozik a kampányban; Veszprémnek uszodát ígért, ami „a vesztes kampány után elfelejtődött” – mondta Schiffer András, hozzátéve, hogy Tapolca is így fog járni. Az MSZP nem jelent alternatívát, a Jobbik pedig szélsőséges párt – jelentette ki. 

Sallee Barbara, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje úgy fogalmazott, hogy elképzelései megvalósulásával a választókerület mintatérséggé válhat. Hozzátette: civilként sokszor riasztja a politika durva hangja, de a kampányban azt tapasztalta, hogy az emberek szeretnék a hangjukat eljuttatni a parlamentbe. A vidéki emberek szószólója szeretne lenni – jelentette ki. 

Az LMP képviselőjelöltje arról is beszélt, hogy az elmúlt napokban került a parlament elé az a törvényjavaslat, amelyben az LMP azt kezdeményezi, hogy az önkormányzatok hatáskörébe kerüljön a zártkertek környezetgazdálkodására, rendben tartására vonatkozó törvények betartatása. Szólt arról is, hogy az LMP kezdetektől ellenzi a paksi bővítést, kiáll az Iszlám Állam elleni magyar katonai szerepvállalás ellen, védeni fogja a hamis pályázatokkal kisemmizett gazdákat, és azt képviseli, hogy „fizessenek a gazdagok”. Sallee Barbara azt mondta, az általa kínált alternatíva lehetőséget teremt mindenkinek, hogy helyben boldoguljon és „megújuljon a magyar vidék”.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2015. április 11. 06:23
lehet fikázni az lmp-t..de egy biztos, nem budai gyula és fidesz jelentette fel gyurcsányt..hanem schiffer andrás...és nem a poszkomcsi testvérpárt az mszp valamelyik guruja tiborczot az elsibolt 7 milliárdos eu-s támogatás miatt hanem schifer andrás.. aki a fideszre szavaz..az egyben az mszp-t is támogatja és forditva..(lásd:ügynöktörvény, elszámoltatás, V. kerületi ingatlanok...stb..) 20 év alatt még nem esett le a tantusz? egymást váltpogatva tette tönkre az országot ez a két semmirevalo párt..fidesz-maszop hajrá, lmp, jobbik, civilek, ángyán jozsef...
Mindjárt
2015. április 11. 05:06
Nehezen tudom elképzelni Schifert és a többi nyálkás LMP-és kapával a kezükben
grün
2015. április 10. 19:49
milyen vidékre gondol? a belváros vidékére esetleg...?
Akitlosz
2015. április 10. 17:20
Ha 3%-nál többet szerez, akkor az már szép eredmény lenne. De valószínűleg a 3% is elegendő lesz a biztos negyedik helyhez, ami 22 indulóból azért tisztes helytállást jelent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!