Nagyobb béremelést kapnak az utcán dolgozó rendőrök

2015. április 17. 09:31

Az utcán szolgálóknál és az aktív állományúaknál nagyobb, az irodai dolgozóknál, vezetőknél pedig mérsékeltebb béremelést hoz majd a rendvédelmi életpályamodell. A kormányszóvivő szerint a kormány ezzel is kifejezi, hogy az a munka, amit a rendőrségtől az utcán látunk, milyen értékkel bír a magyar társadalom számára.

2015. április 17. 09:31

A rendvédelmi dolgozók új életpályamodelljében az utcán szolgálóknál és az aktív állományúaknál nagyobb, az irodai dolgozóknál, vezetőknél pedig mérsékeltebb lesz a béremelkedés. Kovács Zoltán kormányszóvivő erről az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában beszélt. A kormány ezzel is kifejezi, hogy az a munka, amit a rendőrségtől az utcán látunk, milyen értékkel bír a magyar társadalom számára – mondta a kormányszóvivő. Kovács Zoltán emlékeztetett: a kormánynak 2010-es célkitűzése, hogy az ország teljesítőképessége alapján kiszámítható, hosszú távú életpályamodell legyen a közszolgálatban, a köztisztviselőknél.

Az Országgyűlés kedden fogadta el a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvényt, amely szerint új előmeneteli és illetményrendszer jön létre az ágazatban. A módosítás értelmében megszűnik az automatikus előmeneteli rendszer, a vezetői beosztások meghatározott időre szólnak majd, a hivatásos állomány volt tagjaiból pedig létrejön a tartalékos állomány. A törvény szerint idén júliusban átlagosan 30 százalékos béremelés lesz, amit 2016. január 1-jétől évente 5-5 százalékos mértékű követi, így teljesül 2019-re az ötven százalékos átlagos béremelés. Emellett idén július 1-jétől meghatározzák állománycsoportonként az illetményemelés mértékét is.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chack
2015. április 17. 15:23
Rá fognak majd jönni odafent, hogy nemcsak azt a rendőrt kell jobban megfizetni, aki az utcán kiszabja az egyre magasabb bírságokat, hanem azokat is, akik az irodákban megpróbálják bevasalni a be nem fizetett pénzeket. :P Akik meg a nyugdíjasainkat védenék meg a .... zerőforrásoktól, sajnos ki fognak maradni mindkét emelésből. Ők lesznek majd azok, akik otthagyják a rendőrséget és elmennek nyugatra mosogatni. Az életpálya modell legújabb eleme a felfüggesztett bérfejlesztés.
formaegy
2015. április 17. 12:44
Persze, az kimaradt, hogy a gyalogosokat is fogják büntetni a rendőrök "gyors menésért" ))) A pénzt azt be kell szedni!
formaegy
2015. április 17. 12:42
"...idén júliusban átlagosan 30 százalékos béremelés lesz, amit 2016. január 1-jétől évente 5-5 százalékos mértékű követi, így teljesül 2019-re az ötven százalékos átlagos béremelés." A mondat elején az futott át az agyamon, hogy - nem hagynak a '18 előtti választási kampányra? - aztán végigolvasva, szépen el van osztva)))))))))))'19-ig))))) /akkorra már a helyi kerítés adó, a kapu adó, a füst adó el lesz felejtve))))/ - vagy nem?
komondor
2015. április 17. 09:58
Ez a Tapolca-hatás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!