MSZP: A Fidesz a tervgazdaság helyreállításával kísérletezik

2015. április 20. 16:02

Kunhalmi Ágnes szerint a felsőoktatási szakok rendszerének tervezett átalakítása kapcsán egyértelmű: a Fidesz elvesztette a kapcsolatot a valósággal, a tervgazdaság helyreállításával kísérletezik, és végleg elvágná Magyarországot a világtól.

2015. április 20. 16:02

Az MSZP szerint a Fidesz felsőoktatási szakok rendszerének átalakításával a tervgazdaság helyreállításával kísérletezik, annak bevezetése esetén generációk sorsa pecsételődne meg. Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés kulturális bizottságának szocialista alelnöke hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt követelte, hogy a Fidesz felejtse el a javaslatot, és állítsa vissza a 2010-es egyetemi finanszírozás mértékét és hallgatószámát. Úgy értékelt, hogy a javaslat alapján egyértelmű: a Fidesz elvesztette a kapcsolatot a valósággal, a tervgazdaság helyreállításával kísérletezik, és végleg elvágná Magyarországot a világtól. 

Az ellenzéki politikus szerint már eddig is rettenetesek a károk: miközben magas a munkanélküliség, a magas tudást igénylő munkahelyek sokasága betöltetlen; százezrek költöznek külföldre, fiatalok tízezrei választották más országok egyetemeit. Kunhalmi Ágnes leszögezte, egy új kormány az egyetemekkel együtt fogja újraszervezni a magyar felsőoktatást.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. április 21. 09:46
Mivel az oktatás lezüllesztése hosszútávon biztosítja a tanulatlan ostoba, populista ígéretekkel nagyon könnyen befolyásolható, anyagilag lecsúszott szavazókat, ezért ez az irány a fidesznek tökéletes.
békalepcse
2015. április 20. 20:54
Ágika baszki, de hülye vagy! Az eu hétéves tervutasításos rendszerben működik, annyi különbséggel, hogy a tervben meghatározott kvótákra pályázni kell. Mint tudjuk a szoci időkben ez ötéves ciklusokban történt, a terveket pedig nem pályáztatták, hanem utasításos formában osztották le a termelő egységeknek. Legalább fogalmad lenne amivel érvelni próbálsz baszki. Egyszer kipróbálnálak, nem agytornából, hanem lepedőakrobatikából, de félek kiábrándulnék a női nemből...
silenceCZ
2015. április 20. 19:35
amíg ilyen politikusai lesznek az MSZP-nek, addig valóban csak a Jobbik lehet a Fidesz kihívója.
alex.leopardi
2015. április 20. 18:42
és ezt a maszop mondja,mi a fasz,kik vagytok,mondjátok el nekem,amit tudok,hogy baloldaliak nem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!