Kun-Mediátor ügy: Öt és húsz milliárd forint között lehet a kár

2015. április 19. 09:29

Dobrossy István, a Kun-Mediátor Kft. károsultjait képviselő ügyvéd arról számolt be, hogy öt és húsz milliárd forint között lehet a kár, amit az illegális pénzügyi tevékenységet végző cég okozott.

2015. április 19. 09:29

A Kun-Mediátor Kft. károsultjait képviselő ügyvéd szerint 5 és 20 milliárd forint között lehet a kár, attól függ, hogy végül hányan tesznek feljelentést, hányan jelentenek be hitelezői igényt az illegális pénzügyi tevékenységet végző cég ellen. 

Dobrossy István az M1 aktuális csatornának szombat este azt mondta, sok karcagi ügyfélnél van olyan papír, amely azt rögzíti, megállapodtak, hogy mennyi időre köti le a pénzt a cégnél és mekkora kamatot fizet a vállalkozás. Ezen felül, ha megnézik a cég bankszámlaforgalmát az elmúlt években, abból is kiderülhet sok információ – tette hozzá.

Az ügyvéd arról is beszélt, hogy tudomása szerint már Magyarországon van a Kun-Mediátor Kft. résztulajdonosa, Kemecsi László – aki a cég körözés alatt álló ügyvezetőjének, Dobrai Sándornénak a veje –, aki korábban, még külföldi tartózkodása közben jelezte, együtt fog működni a hatóságokkal. 

A rendőrség kedden este tette közzé, hogy sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomozást indítottak, miután a vállalkozás karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. fő tevékenységként utazási irodaként működött, utazásközvetítéssel foglalkozott, amely mellett pénzváltási tevékenységet is folytatott, de pénzügyi tevékenységre vonatkozó engedélye nem volt. A Magyar Nemzeti Bank jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a kft.-nél. A cég utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét pénteken visszavonta a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal. 

Dobrai Sándornét, a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetőjét körözi a rendőrség.

Összesen 221 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
joebacsi99
2015. április 19. 17:55
Virtuális világ, aktuális fedezet nélküli, monitoron látható számokkal ("pénzekkel"). Mivel semmiből nem lehet valamit csinálni, amikor valaki nyer egy üzleten, másnak állnia kell a számlát.
Berecskereki
2015. április 19. 13:09
Hun Kun, hun nem Kun, hanem kum, simonság.
Maci Laci
2015. április 19. 12:35
Úgy látszik,hogy veszélyes pestist terjeszt a Norvég Alap. Mindenki bankost és bankárt játszhat,ha a civil szervezeteknek az meg van engedve! Kamatra adott pénzt az Ökotárs. http://www.nrk.no/norge/det-blir-ikke-tiggeforbud-1.12191244 Norvégiában tilos koldulni,de Magyarországon szabad a törvényt kijátszania.Norvég "demokrácia".
Berecskereki
2015. április 19. 11:55
Ennek is akárcsak a bróker cégek esetében úgy látszik a csalások már jóval 2010 előtt elkezdődtek. Úgy látszik valakik nagyon benne vannak a „buliban” – 2010 előttről - és azt az elvet alkalmazzák: A legjobb védekezés a támadás. „Egy sima irodai fejléces papír, rajta egy 2002-es PFÁSZ-es lajstromszám, alatta pedig géppel írt szöveg, hogy mennyi pénzt bíz rájuk az ügyfél, s milyen hozamot ígérnek cserébe, mikori teljesítéssel. Százmilliók ömlöttek így be, ellenőrizetlenül – mondta egy, az ügyet közelebbről is ismerő helyi férfi. Szavai szerint jó tíz évvel ezelőtt kezdhetett efféle ügyletbe Dobrai Sándorné, „Marcsi”, aki a kilencvenes évek előtt a helyi OTP-fiók vezetője volt.” „Volt készpénzátvételi elismervény, pecsét, fejléces papír, “ahogy az kell”, mondta. Dobrainé több károsultnak mutatott egy szintén hivatalosnak tűnő PSZÁF-engedélyt, amivel csak az volt a probléma, hogy ugyan egy valódi felügyeleti engedély volt (még 2002-ből), de az csak pénzváltásra vonatkozott.” A leírtak arra engednek következtetni, hogy 2010 előtt – 2002-től? – végezhetett engedély nélküli tevékenységet. A PSZÁF engedély pénzváltásra vonatkozott, melynek végzését a PSZÁF-nak kellene ellenőrizni. Vajon mikor és miképpen ellenőrizte 2002-2010 között a PSZÁF? Ha ellenőrizték miért nem vették észre az engedély nélküli tevékenységet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!