Index: Feloszlatják a XV. kerületi Fideszt

2015. április 22. 11:37

Mivel két ellenséges táborra szakadt a Fidesz a XV. kerületben, ezért a budapesti választmány úgy döntött: feloszlatják a szervezetet – értesült az Index.

2015. április 22. 11:37

A Fidesz budapesti választmánya úgy döntött, hogy feloszlatja a párt XV. kerületi szervezetét a belső ellentétek miatt. A XV. kerületi Fideszben László Tamás parlamenti képviselő, volt polgármester áll szemben volt alpolgármestereivel. Évek óta húzódik a vita, most úgy próbál rendet tenni a budapesti választmány, hogy mindenkinek megszüntetni a tagságát – írja az Index.

A portál birtokába került a párt etikai bizottságának tavaly decemberi határozata, mely szerint kizártak egy helyi tagot. Azt írták a határozatban: „a budapesti XV. kerületi helyi szervezet tagsága () már hosszú ideje dúló és a felek között egyre jobban elmérgesedő belháború eredményeként olyan nagymértékben megosztottá vált, hogy a kialakult állapot már a helyi szervezet legalapvetőbb működését is veszélyezteti.” A felek kibékítésére és a további együttműködésre az etikai bizottság nem látott lehetőséget. Mivel a helyzet a párt érdekeit és a Fidesz jó hírét is sérti, ezért azt javasolja az etikai bizottság, hogy oszlassák fel a XV. kerületi szervezetet.

Az Index úgy tudja, ez hamarosan meg is történik. Ez azt jelenti, hogy a XV. kerületi fideszeseknek így meg fog szűnni a tagsága, és csak azokat fogják visszavenni, akik az Orbán Viktor által kinevezett új választókerületi elnök jóváhagy. Az Index információi szerint László Tamásnak jó esélye van, hogy belső kritikusai nélkül folytathassa, de egyelőre még nem lehet biztosan tudni, hogy ki szervezheti újjá a XV. kerületi Fideszt. 

A belső viszály a Fidesz XV. kerületi eredményességére is kihatott – emlékeztet a portál. A parlamenti választásokon épp csak, hogy legyőzte a fideszes László Tamás szocialista ellenfelét, az önkormányzati választáson viszont már a DK tarolt: a kerület jelenlegi polgármestere a DK-s Hajdu László, és a Fidesznek sincs abszolút többsége a képviselő-testületben.

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik