Gőgös: Elképzelhető, hogy a Fidesz koalícióra lépne a Jobbikkal

2015. április 20. 08:10

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szerint a múlt heti tapolcai időközi országgyűlési választás eredménye megmutatta, komolyan kell venni a Jobbikot, ugyanakkor szerinte elképzelhető, tartja, hogy a Fidesz, ha bajba kerülne, koalícióra lépne a Jobbikkal.

2015. április 20. 08:10

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szerint a múlt heti tapolcai időközi országgyűlési választás eredménye megmutatta, komolyan kell venni a Jobbikot.

 
Gőgös Zoltán az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában kérdésre válaszolva azt mondta: még nem kezdeményeztek vitát a Jobbikkal, de a pártot szembesíteni kell azzal a filozófiával, amit képvisel. Magyarország elszigetelődését nem kívánhatja senki – szögezte le az MSZP-s politikus.
 
Gőgös Zoltán a műsorban azt mondta: a tapolcai választás fontos tanulság volt. Tapolcán – amely mint megjegyezte: régóta jobboldali körzetnek számít – tavaly tavaszhoz képest a Fidesz 8 ezer szavazót veszített, a baloldal 4 ezret, míg a Jobbik jobban tudta mozgósítani bázisát. 
 
Az MSZP-s politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy a jobbikos bázis jellemzően olyan fiatalokból áll, akik nem élték meg, milyen az, amikor az országot „minden oldalról szögesdrótok vesznek körbe”. A Jobbik politikája nagyon szélsőséges dolgokat tartalmaz. Ezzel együtt azt is megjegyezte, hogy mivel a két párt „gyökerei egyformák”, elképzelhetőnek tartja, hogy a Fidesz, ha bajba kerülne, koalícióra lépne a Jobbikkal.
 
Az MSZP elnökhelyettese az M1 aktuális csatornán azt mondta: a választásokon mindig az adott helyre kell koncentrálni. Azt mondta: 2018-ban abban látja az esélyt, hogy abból a baloldali szövetségi körből, amellyel jelenleg együtt mozognak, találnak majd olyan embereket akik hitelesebb képet tudnak adni egy helyi közösségnek, mint egy helyi jobbikos vagy fideszes politikus.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. április 20. 20:54
Ezt honnan leste ki? És van róla lesi-fotója is?
kukagyerek
2015. április 20. 13:24
"Gőgös: Elképzelhető, hogy a Fidesz koalícióra lépne a Jobbikkal" ................... Ha ez így lesz, akkor pillanatok alatt össze omlik az, amit a Jobbik idáig felépített. Mi, szimpatizánsok, rögtön hátat fordítunk neki !!! De a tagság nagy része is azonnal ott fogja hagyni. A komcsik (jobb és bal), koalázzanak csak együtt! Egy a gyökerük.
kuwiq
2015. április 20. 10:26
Azért csak van egy dizskrét együttműködés a maszop meg a fidesz között.
kaktuszvirág
2015. április 20. 10:24
Ha csak így lehet a libsibolsi csürhét meg állítani,akkor kötelessége a FIDESZ-nek a Jobbikkal koalíciót kötni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!