Csepreghy: Példátlan, hogy Gyurcsány cége vizsgálja az uniós költéseket

2015. április 27. 10:09

Példátlannak nevezte a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az M1-en, hogy a Gyurcsány Ferenc volt kormányfő érdekeltségében tartozó Altus Zrt. is részt vesz az európai uniós költések vizsgálatában.

2015. április 27. 10:09

Példátlannak nevezte a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában, hogy a Gyurcsány Ferenc volt kormányfő érdekeltségében tartozó Altus Zrt. is részt vesz az európai uniós költések vizsgálatában.

 
Nincs az EU-ban példa arra, hogy egy aktív pártpolitikus olyan megbízást kapjon egy elvileg pártpolitikán felül álló uniós intézménytől, hogy „annak a kormánynak a munkáját minősítse, vizsgálja, amely vele szemben kapott választói bizalmat” – mondta Csepreghy Nándor.
 
„Ez példa nélküli, azt gondolom” – mondta a helyettes államtitkár, aki arról beszélt, számos uniós és magyar intézmény vizsgálja a fejlesztéseket.
 
Az általános áttekintésekkel az unió olyan nagy nemzetközi tanácsadó, könyvvizsgáló, auditáló cégeket bíz meg, amelyek „piaci működése és az általuk letett dokumentum hitelessége megkérdőjelezhetetlen és biztosan nem politikailag motivált” – tette hozzá.
 
„Ezért is nagyon érdekes, amit az Európai Unió lépett ebben az ügyben, hogy egy pártpolitikus cégére bízza a magyar fejlesztéspolitika minősítését lényegében” – közölte Csepreghy Nándor.
 
Megjegyezte: a cég négy alkalmazottja közül ketten korábban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetői voltak, így az előző, épp a vállalkozók túlzott bürokráciát panaszoló felvetései miatt megváltoztatott rendszer felépítői kapnak lehetőséget arra, hogy olyan képet alkossanak, „ami lényegében az Európai Bizottság álláspontja lesz”.
 
Múlt csütörtökön jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a kormány az Európai Bizottság illetékes hatóságaihoz fordult az Altus Zrt. másfél milliárd forintos megbízása miatt.
 
Lázár János tájékoztatása szerint a bizottság illetékeseitől arra várnak választ, milyen körülmények között, milyen eljárásban választották ki a céget az EU 2014 és 2020 közötti fejlesztési programjainak ellenőrzésére. Megjegyezte, hogy korábban erre nem vettek igénybe alvállalkozót, az EB munkatársai maguk végezték el ezt a munkát.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bakonyibetyar
2015. május 04. 09:58
Az egyik tolvajbanda vizsgálja a másik tolvajbanda ügyeit a TISZTESSÉGES ADÓFIZETŐK PÉNZÉN ! Lehet ezt még fokozni?
bakonyibetyar
2015. május 04. 09:57
Az egyik tolvajbanda vizsgálja a másik tolvajbanda ügyeit a TISZTESSÉGES ADÓFIZétők PÉNZÉN ! Lehet ez még fokozni?
kisalex
2015. április 27. 14:26
na most mások nevében leegyszerűsítem a dolgot: az EU utalja zokszó nélkül a mostani magyar miniszterelnökségre a cca. 7000 milliárd forintnyi pénzt és aztán 2020-ig egyetlen szó erejéig se foglalkozzon senki Magyarországgal......
polnemkor
2015. április 27. 13:53
http://web.archive.org/web/20130523044125/http://altus.hu/ Nem tudum, nézte-e már valaki ennek a kamucégnek az oldalát. Egy pillantás elég hozzá hogy lássuk, hogy akik megszavazták a pénzt nekik, bizony nem a "cég" munkája alapján tették ezt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!