Blikk: 1440 hektár állami földet vesztett Simicska

2015. április 08. 08:59

Az NFA közlése szerint már nem állnak szerződésben azokkal a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cégekkel, melyek még 2014-ben is 1440 hektár állami földet használtak pályázat nélkül – írja a Blikk.

2015. április 08. 08:59

1440 hektár pályáztatás nélkül kiosztott állami földet veszítettek Simicska Lajos érdekeltségei a Blikk szerint. Az NFA közlése szerint a 2014-ben még ezeket bérlő cégekkel már nem állnak szerződésben, a területeket megpályáztatják. Még a tavaszi munkák megkezdése előtt eredményt akarnak hirdetni. Az állami földek után állami támogatás is járt, a Blikk becslései szerint közel 100 millió forint.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. április 09. 09:09
Elvesztette? Makaon, mint Noah Bertinus professzor a nobel díját?
Agricola
2015. április 09. 09:00
Ettől dúl-fúl vadul a Pénzéhes Simicska!
Viz Elek
2015. április 08. 14:36
Én két megoldást látnék szívesen,természetesen a logikusabbat kellene végrehajtani.Vagy a hortobágyi bírkatenyésztőket,és a kishonti mintagazdaságot kellene ezekkel a földekkel kártalanítani, vagy azokat akik az ő földjeiket elnyerték.De gyanítom újabb fideszes hübérbirtokok kerülnek kiosztásra,miután a "geci lala" megszegte a hübéri esküt!
bini
2015. április 08. 12:51
Ez nem nagy hír, hísz eddig is a lejárt állami főldbérleteket megpályáztatták. El fog tartani egy jó darabig, mivel a szoci kormányok 2010 előtt az akkor lejárt szerződéseket hósz évre kötögették többezer ha-ra. Volt olyan, hogy lejárat előtt hosszabbitottak mikor már biztos Volt a kormányváltás. Érdekes valahogy a médiában az nem Volt téma, s így a nagyérdemünél Sem. Mellesleg a birtokméret is meg lett határozva maximálva 1200 HA ami után jár a támogatás is. A családi gazdaságok összterülete is itt van maximálva. Ha valakinek van saját tulajdona és meghaladja az 1200 HA nem jogosúlt állami haszonbérletre, ha valkinek nem éri el a maximumot akkor annyi HA-t bérelhet az államtól, hogy az összes terület nem haladhatja meg az engedélyezett birtokméretet. Az állam folyamatosan vásáról is területeket amit utáa bérbead, vagy ha olyan helyen fekszik amire nincs kereslet bérelni azt értékesítheti is a piaci áron. Úgy tudom, hogy 600000 HA van az állam tulajdonába amire a folyamatosan írnak ki pályázatot, valamint szociális földeket is haszonbérbe ad egyéneknek, vagy őnkormányzatoknak. Ezek olya kisebb területek főleg a településeke és környékén amire nem pályáznak a mérete miatt, és belterületen helyezkednek el. Itt is inkább a balhé és szarkavarás miatt került fel a médiahírek közé. Tudja mindenki az okát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!