A Fidesz szerint a baloldal nem akarja, hogy feltárják a brókerügyet

2015. április 23. 14:01

A kormánypárt közleményben reagált arra, hogy a pénzügyi felügyelet 2004 és 2010 közötti két vezetője közül egyik sem jelent meg a brókerbotrányokban történt visszaélésekhez vezető kormányzati intézkedések feltárására létrejött parlamenti albizottság első ülésén. A Fidesz felszólította a baloldalt, hogy gyakoroljon nyomást az általa korábban kinevezett állami tisztségviselőkre.

2015. április 23. 14:01

A Fidesz-frakció szerint a baloldal gátolja az évtizedes pénzügyi korrupció feltárását. A kormánypárti képviselőcsoport azt követően juttatott el közleményt az MTI-hez, hogy csütörtökön megkezdte működését a brókerbotrányokban történt visszaélésekhez vezető kormányzati intézkedések feltárására létrejött parlamenti albizottság, amely első ülésén a pénzügyi felügyelet szocialista kormányok idejére eső működését és a pénzügyi felügyelet brókercégeknél észlelt akkori tapasztalatait kívánta érdemben tárgyalni.

A testület első ülése azonban megerősítette, hogy „a baloldal minden erejével igyekszik megakadályozni az évtizedes pénzügyi korrupció feltárását” – írta reagálásában a Fidesz-frakció, jelezve, hogy a pénzügyi felügyelet 2004 és 2010 közötti két vezetője közül egyik sem jelent meg a tanácskozáson, így a bizottságnak érdemben nem volt lehetősége véleményüket kérni az általuk vezetett felügyelet korábbi tapasztalatairól. Nem jelent meg a bizottság előtt sem a szocialisták által kinevezett Farkas István, sem a Bajnai Gordon által kinevezett Farkas Ádám – közölték.

A kormánypártiak szerint a baloldal parlamenti tevékenységéből egyre nyilvánvalóbb, hogy valójában „eszük ágában sincs segíteni a brókerbotrányokban való tisztánlátást, és abban érdekeltek, hogy eltussolják az általuk működtetett gyenge és szabálytalanul működő pénzügyi felügyelet felelősségét”. A Fidesz-frakció ugyanakkor hangsúlyozta: az albizottság a baloldal együttműködése nélkül is folytatja munkáját, és következő ülésein meg fogja vizsgálni, hogy 2010 előtt miért lazították fel a pénzügyi vállalkozások ellenőrzését, milyen felelőssége volt ebben a Bajnai-kormánynak, milyen személyi összefüggések voltak a brókerbotrányokban érintett cégek és a Gyurcsány-Bajnai-kormány tisztségviselői között. Végül felszólították a baloldalt: gyakoroljon nyomást az általa korábban kinevezett állami tisztségviselőkre, hogy segítsék és ne akadályozzák a parlament munkáját.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. április 23. 19:26
Egyébiránt örülnék, ha a hatóságok állapítanának már meg pontosan dolgokat, netán ítélet is születne belátható időn belül.
Strassnoff Ignác
2015. április 23. 16:53
Ez de kurvajóóóóó! :)))))))))) Rövidesen kiderül, hogy a szocik nem szeretnék, hogy felderítsék a fideszesek a trafikmutyi hátterét!!! :)))) Be kell látnunk, ezek a baloldaliak közeli rokonai az ördögnek! Gyakorlatilag alig léteznek, de hazafias kormányunk ellen hangolják az egész világ sajtóját és politikusait, illetve az alig pár százalékos népszerűségükkel simán keresztbe tesznek a kétharmad hazafias tevékenységének. Döbbenetes!!! Azért előttem a kép, mikor ezt Orbán előadja a csicskásainak: "-Na figyeljetek majmok! Kicsit gáz, hogy sokat csámcsog a félázsiai banda azon, hogy zsebre kúrtuk ezt az aprópénzt, úgyhogy mától azt ugatjátok, hogy mi felderítenénk, csak a baloldal beleköp a levesbe! -De főnök, ezt nem veszik be!!! -Pofád befogod nyomorék! A nyájunk simán benyeli, a többit meg leszarom. A lényeg az, hogy ez jelenjen meg a sajtóban!" Amúgy nem lehet, hogy Orbán felderítené azt az esetet is, mikor a vője fát lopott, csak a Gyurcsány nem hagyja? Esetleg megbízhatná Selmeczi művésznőt, hogy járjon a végére, hogy miért is akadályozza a baloldal, hogy kiderüljön hova tűnt az a 3000 milliárd forint MANYUP pénz, mert az Orbán által ígért egyéni számlákon nem igazán halmozódik! Ennek a mocsok bandának a pénzéhségét már csak a pofátlansága múlja felül... Bár mióta Kerényi buzizik, azóta én már semmin sem csodálkozok..
kuwiq
2015. április 23. 16:44
Bocs, a bizottságnak nincsen semmi más dolga, meg a hozzáértő képviselő hölgyeknek és uraknak? Szabadjon felhívnom a figyelmet a lassan százmilliárddal a beszállítóinak lógó egészségügyre, ahol nem ártana bérrendezést is intézni, mert ott is jelentős problémák vannak!
Morgen
2015. április 23. 16:05
Mi az, hogy a baloldal "nem akarja" ? Őket szavaztuk meg kormányozni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!