VS: Hat ügyben nyomoznak a Corvinussal kapcsolatban

2015. március 29. 13:41

Hűtlen kezelés, sikkasztás, csalás – összesen százmillió forint kárt okozott a hat, Budapesti Corvinus Egyetem korábbi gazdálkodásával összefüggésben vizsgált ügy a VS.hu szerint. Sikkasztással gyanúsítják például a jegyzettámogatások több mint harmadtá eltüntető Aula kiadót.

2015. március 29. 13:41

Hűtlen kezelések, sikkasztások és csalás – hat ügyben nyomoz a Kehi a Budapest Corvinus Egyetem 2009 és 2012 közti gazdálkodásával kapcsolatban. Három esetben hűtlen kezelés, két esetben sikkasztás, egy esetben csalás a vizsgálat tárgya. A hat bűncselekmény „elkövetési értéke” 100 millió forint.

Sikkasztással például a jegyzetkiadót, az Aula Könyvkiadó Kft.-t gyanúsítják. Az egyetem 133 millió forintnyi jegyzettámogatást utalt az Auláak, ők azonban 36 millióval nem tudtak elszámolni. A botrány óta a hallgatók nem kártyán, hanem közvetlen utalással kapják meg a jegyzettámogatást.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2015. március 29. 18:04
Kisbefektető? Brókerek között? Ilyen nincs! Akinek nincs tapasztalata és pénze is kevés, az ne egy luxus szállodában keresse a szexet, hanem a kamionparkolóban... 100-%-os kártérítés? Akkor már a kaszinóban is lehetne "befektetni", sőt az még biztosabb, mert van aki nyer.De nem a banktól- a másik pancsertől-pancserektől---.Aki a nyugdíját ide rakta mit remélt?Vegyük már tudomásul: Részvényekkel spekulálni, hazardírozni nagyon necces dolog, de van ott egy nagyon bamba Állam bácsi, aki ellen csak tüntikézni kell és fizet-Nyilván nem a Holdról származó pénzből, hanem az ÁLLAM BEVÉTELÉBŐL! Amit mi adtunk össze sok csatornán keresztül. Hogy a beégett vesztes spekulánsok a markukba röhöghessenek?
3M..
2015. március 29. 14:48
Aprópénz, szóra sem érdemes. Ugyanazt csinálják mint a nagyok, csak kicsiben. Szebb Jövőt!
kamasuka
2015. március 29. 14:23
Hol vagy Bandi? Auláéknál amúgy még a haverod a góré? :D Most "vagyonelkobozzál"!
Fahrenheit 451
2015. március 29. 14:07
ebből miért azt emelik ki, hogy "a Corvinus körül", meg "kapcsolatban"? "hat bűncselekmény „elkövetési értéke” 100 millió forint. Sikkasztással például a jegyzetkiadót, az Aula Könyvkiadó Kft.-t gyanúsítják. Az egyetem 133 millió forintnyi jegyzettámogatást utalt az Auláak, ők azonban 36 millióval nem tudtak elszámolni. A botrány óta a hallgatók nem kártyán, hanem közvetlen utalással kapják meg a jegyzettámogatást."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!