Vida Ildikó nem ment el a bizottsági meghallgatásra

2015. március 23. 11:30

A parlament költségvetési bizottsága ellenzéki képviselők kezdeményezésére meghallgatta volna hétfőn a NAV-elnököt, Vida Ildikó azonban nem jelent meg a meghallgatáson. Helyette levelet írt, melyben közölte: nem kíván élni a lehetőséggel, mivel az adóhivatal minden kétséget kizáróan megállapította, hogy minden a legnagyobb rendben van.

2015. március 23. 11:30

Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke nem jelent meg hétfőn a parlament költségvetési bizottsága előtt, levelében azt írta, nem kíván élni a meghallgatás lehetőségével. Vida Ildikót a NAV belső vizsgálatáról és annak eredményeiről kívánta meghallgatni a bizottság.

A meghallgatást az LMP-s Schmuck Erzsébet, az Együtt színeiben politizáló független Szelényi Zsuzsanna, a jobbikos Hegedűs Lórántné és a szocialista Burány Sándor kezdeményezte. A NAV elnöke a meghallgatáson nem jelent meg, helyette levelet írt a bizottságnak, melyet Burány Sándor bizottsági elnök ismertetett az ülésen. Vida Ildikó azt írta: az adóhivatal minden kétséget kizáróan megállapította, hogy minden a legnagyobb rendben van, és a meghallgatás lehetőségével nem kíván élni. Érkezett egy másik levél is a kormánytöbbségtől a bizottsághoz, amely arról tájékoztatta a testületet, törölni kívánják a NAV-elnök meghallgatására vonatkozó napirendi pontot, amit a bizottság elfogadott.

Szűcs Lajos, a bizottság fideszes alelnöke kifejtette: költségvetési szempontból a meghallgatásnak nincs relevanciája, a Nemzetgazdasági Minisztérium tud tájékoztatást adni a felelősségi körébe tartozó tevékenységekről. Ez elsősorban politikai jellegű ügy, a költségvetési bizottság pedig elsősorban szakmai jellegű beszámolókat, törvényjavaslatokat szokott meghallgatni.

Schmuck Erzsébet, a bizottság másik, LMP-s alelnöke a távolmaradás miatt kifejezte nemtetszését és emlékeztetett arra, hogy az LMP már több alkalommal kezdeményezte vizsgálóbizottság létrehozását, mert szükség volna egy sokkal mélyebb, alaposabb ellenőrzésre. Az Állami Számvevőszék is több mint 60 problémát feltárt. Ha több mint 1500 milliárd forint hiányzik az áfából, az a költségvetést érinti, és a bizottságra tartozik – hangsúlyozta.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2015. március 23. 16:31
Nem ment el??? Gondolom nem talált oda... Azért ezen beszarik az ember a röhögéstől! (Vagy sírva fakad...) Vida szerint vége a történetnek. A NAV kivizsgálta, hogy a NAV korrupt-e és megállapította, hogy nem. Édes jó Istenem, hogy ezt Hofi nem érhette meg... Friss hír hajdakajtorról: A hadakajtori rendőrség a környéken elkövetett biciklilopásokkal a helyi Kolompár családot gyanúsítja. A Kolompár család alaposan megvizsgálta az ügyet és megállapította, hogy semmi közük a dologhoz. Megnyugtatóan lezárult az ügy. Biciklik olcsón eladók! Kolompár család.
formaegy
2015. március 23. 12:57
Mit gondoltok? A magyar személyek kitiltandó lista elkészítésében ki segített az USA-nak? Lenne egy-két tippem)))))))
Secnir
2015. március 23. 12:49
"Vida Ildikó, a NAV elnöke nem jelent meg hétfőn a parlament költségvetési bizottsága előtt. Levelében azt írta, nem kíván élni a meghallgatás lehetőségével [...] amelyet Burány Sándor (MSZP) bizottsági elnök ismertetett. Ő külön megköszönte a levelet, mert ez a mauritiusi bélyeg még hiányzott a gyűjteményéből."
Antigoné
2015. március 23. 11:55
Na, az ilyesmivel ássa alá a Fidesz a még meglevő bázisát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!