Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Szétverték a gyöngyösi zsidó temetőt

2015. március 24. 10:54

Ismeretlenek feldúlták a gyöngyösi zsidó temetőt. Valószínűleg nem antiszemita támadás történt, hanem értékeket kerestek a sírokban.

2015. március 24. 10:54

Legalább húsz sírt és kriptát törtek fel, valamint több koporsót is a felszínre hoztak és felnyitottak ismeretlenek a gyöngyösi zsidó temetőben. Semmi nem utal arra, hogy antiszemita okokból történt volna a rongálás. A helyi hitközség vezetője szerint valószínűleg értékeket kerestek a vandálok, de a zsidó temetkezési szokások nagyon puritánok, és tiltják, hogy értékekkel temessék el az elhunytakat.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Musashi
2015. március 25. 16:09
1. Olyan hogy "cigány" nem létezik, ez nem egy népcsoportra utal! Olyan van, hogy Roma, amiből a ROM Óegyiptomi nyelven embert jelent. Ezt a gyengébbek kedvéért... 2. A Romák nem szoktak temetőket rongálni, mert félik az Örökkévalót! Nagyon erős szellemhitükkvan, akárcsak a zsidóknak, szóval akármennyire is próbálják rájukkenni a koszos nácik, vagy ha úgy tetszik a jobbik, nem fog menni... 3. Nem rég jártam Magyarországon és a kommenteket nézve (márha valóban zsidók kommentjei a név alapján) nagyon szomorú, hogy kezd a magyarországi zsidóság elnácisodni... Magyarországi tapasztalataim is azt sugallták, hogy igen "kifehéredünk"... 4. Nem minden zsidó gazdag! És ezt a romák tudják a legjobban. Lehet, hogy nem iskolázottak, mert a magyar társadalom lebutítja Őket és már az3rt is börtönbe zárják Őket, ha nincs a biciglijükön csengő, de nem hülyék... 5. Ne feledjük drága testvéreim, hogy a romák(!!!) a II. Világháború alatt hányónkat bújtattak, úgy, hogy Ők is üldözöttek voltak... Például a nagyanyámat, Kozák Erzsébetet... "Ne dobjunk követ abba a kútba, amelyből ittunk!" 6. Csak óvatosan azzal a közmunkával, mert annakidején Nekünk sem volt jó Egyiptomban... ;)
öszödibeszéd
2015. március 25. 07:10
elmebeteg idióta pszichopaták
Vadjoe
2015. március 24. 20:40
"A helyi hitközség vezetője szerint valószínűleg értékeket kerestek a vandálok, de a zsidó temetkezési szokások nagyon puritánok, és tiltják, hogy értékekkel temessék el az elhunytakat." Én ezt nem értem. Miből gondolják, hogy a vandálok értékeket kerestek, ha egyszer nem olyanok a temetkezési szokások, hogy értékeket temessenek a halottak mellé?
Devian
2015. március 24. 19:36
Ha sírokat rongálnak meg, vagy megkéselnek valakit egy szórakozó helyen, vagy 2 család egymásnak esik kapákkal, vagy meglincselnek valakit akkor egyértelmű a dolog. Nyilván cigányok voltak, valószínüleg nem is tudják mit jelent a szó, hogy "antiszemitizmus"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!