Részleges napfogyatkozás péntek délelőtt

2015. március 19. 21:11

A New Age holnap újra lecsap: délelőtt tizenegy óra körül lesz a legjobban kivehető Magyarország területén a részleges napfogyatkozás. Itt van pár tipp, hogyan kövesse az eseményt.

2015. március 19. 21:11

A múlt szombati pí-nap után holnap a Nap fog eltűnni – Magyarországon szerencsére csak részlegesen. Ahhoz, hogy szemmel tarthassuk a közel 60 százalékos égitest-csökkentést, megfelelő szemüveget kellett volna szerezni — amíg lehetett kapni.

Ha Ön is lyukra futott, a következő lehetőségek közül választhat:

  • lehet papírral és tűvel camera obscurát gyártani
  • meglátogatni egy napnéző eseményt fél 10 és dél között, mondjuk ezt
  • ér fel sem állni a laptoptól és rákattintani erre
  • vagy akár át is aludhatja a dolgot.


Ha különösebben nem érdekli ez az egész, ehet macaront is, annak is világnapja lesz.

Fenti képet Jeff Barton fényképezte, Eclipse 8226 a címe.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2015. március 20. 09:49
Az orbán ellopja a nap egy darabját.Pont annyit, amennyi balliberáltakra sütött volna.Diktatúra!!!!
Peter8811
2015. március 20. 09:43
Ha Bokros Lalyos bácsi intézte volna a napfogyatkozást, (napra-forgóreform) örökre fél nap lenne félholddal. Lehet be állna töröknek ő lenne a Jumurdzsák.
cure777
2015. március 20. 09:09
De hol marad az üzleti része? Anno még a patikában is lehetett hozzá szemüveget kapni.. Most meg sehol ! Meg voltak olyan szállodák .. Úgy reklámozták magukat , hogy nézze nálunk a napfogyatkozást ..
thymian
2015. március 20. 08:37
Világvége jóslat volt már? Most, most vége lesz a világnak, kinyílik a csillagkapu és eltűnünk a semmibe. :D Mindjárt utána is nézek, melyik ezós portál nyomja.:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!