Összekeverte a Gyarmati Jánosokat a Fidesz

2015. március 06. 11:44

Rogán Antal és Varga Mihály tévedett, amikor Gyarmati János személyén keresztül akarta összemosni a Buda-Cash-botrányt és a korábbi Globex-ügyet, ugyanis két különböző Gyarmati János érintett a két ügyben, semmi közük egymáshoz – hívja fel a figyelmet az Index. A Fidesz elismerte a tévedést, de nem kérnek elnézést a hibáért.

2015. március 06. 11:44

A múlt héten Rogán Antal és Varga Mihály is arról beszélt: furcsa, hogy ugyanaz a Gyarmati János érintett a most kipattant Buda-Cash-botrányban, mint aki korábban a Globex-ügyben is érintett volt. Csakhogy két különböző Gyarmati Jánosról van szó, csak névrokonok – derítette ki az Index.

A „globexes” Gyarmati János az Indexnek egyébként azt is elmondta: Varga Mihály állításaival szemben sosem volt vezetője a Globexnek, az ügybe úgy keveredett bele, hogy a cége üzletelt a Globexszel.

Az Index megkereste Rogán Antalt és Varga Mihályt is. A Fidesz sajtóosztály úgy reagált: „Gyarmati János esetében lehet, hogy névazonosságról van szó, azonban az általunk megnevezett Gyarmati János sem makulátlan a brókerbotrányban”. Mellékeltek egy dokumentumot is, amely szerint a „buda-cashes” Gyarmatit 2002-ben megbírságolta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. Az NGM sajtó és kommunikációs titkársága pedig a tévedésre vonatkozóan annyit írt: számos honlapon, újságban, hírműsorban tényként kezelték, hogy a Buda-Cash-ügyben érintett Gyarmati János azonos a korábbi Globex-botrány egyik gyanúsítottjával. Varga Mihály is a sajtóból értesült erről az információról.

*

Cikkünk megjelenése után a Fidesz-frakció Sajtóosztálya az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe: 

„Ma megjelent, Összekeverte a Gyarmati Jánosokat a Fidesz című cikkükkel kapcsolatban felhívjuk a figyelmüket arra, hogy ez az ügy nem Gyarmati János személye miatt szocialista brókerbotrány, hanem azért, mert a Buda-Cash korábbi felügyelőbizottsági elnöke, Antali Károly a Bajnai-kormány kormánybiztosa és miniszteri kabinetfőnöke volt. Ezen kívül a Buda-Cash-ügy azért szocialista brókerbotrány, mert a keményen dolgozó kisemberek pénzének eltüntetését a szocialisták törvénymódosításai tették lehetővé, és Bajnai Gordon szocialista kormánya láthatóan megbízott a Buda-Cash vezetőiben. Érdekes, hogy azt a Gyarmati Jánost próbálják menteni, aki korábban is büntetve volt, hiszen megsértette a tisztességtelen árfolyam-befolyásolás tilalmára vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket - ezért a PSZÁF egymillió forintos büntetést rótt ki rá - illetve, aki 100 milliárd forint eltüntetésében vett részt.”

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. március 06. 21:09
Erről jut eszembe, hogy Selmecziről mostanában semmi hír sincs hálistennek. 444.hu/2014/10/29/ezuttal-selmeczi-gabriella-kepviselo-baszta-ki-a-veszvillogot-a-giroszosnal/
Mohn
2015. március 06. 17:45
Hülye Fidesz, és passsz......
írmag
2015. március 06. 17:37
Akkor ezek szerint két trógerrel van több szabadlábon, mint azt sejtették, most jobb? Elszámoltatás, vagyonelkobzás kártérítésként, aztán, börtönbüntetés, majd soha többé nem vehet részt a gazdasági, pénzügyi életben. Nem lehetne összekeverni sem őket. A botrány a Ságvári görénység mentegetése. Homályos vallási, ideológiai, torz érzelmi alapon.
szazszorszep
2015. március 06. 16:21
Na és? Összekeverték a szart a fossal. Akkor mi van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!