Hármas verseny lesz Tapolcán a képviselői helyért

2015. március 23. 13:52

Teljesen három részre szakadt párttámogatás szempontjából a tapolcai választókerület, ahol április 12-én tartanak időközi országgyűlési képviselőválasztást. Sümegen a Fidesz, Ajkán a baloldal, Tapolcán a Jobbik tarol – derül ki az MSZP megbízásából a Publicus Research által készített közvélemény-kutatásból, amit az Index mutat be.

2015. március 23. 13:52

Az Index beszámol arról: az MSZP megbízásából a Publicus Research által készített közvélemény-kutatás (amely közel 900 ember megkérdezésével március 18. és 20. között készült), azt mutatja, hogy a veszprémi 3-as választókerület, ahol április 12-én időközi országgyűlési képviselőválasztást tartanak, három részre szakadt a pártok támogatottsága szempontjából.

Ajkán az MSZP és a DK támogatottságával induló Pad Ferenc, Tapolcán és környékén a jobbikos Rig Lajos tarolhat, míg Sümeg régiójában a fideszes Fenyvesi Zoltán a messze legnépszerűbb jelölt.

A veszprémi 3-as választókörzetben egyébként a felmérés szerint összességében a Fidesz a legnépszerűbb párt (39 százalék), a Jobbik a második (37 százalék), és harmadik az MSZP (16) – de azt az Index nem tudta meg, hogy mindez hogyan mutatkozik meg a három jelölt valós támogatottságában.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
c.critical
2015. március 24. 16:12
Ezekbe az adatokba nagyon nehéz belelátni a háromesélyességet. A választókerület nem a 3 nagyvárosból áll, másrészt pedig Ajkán kisebb mértékben vezet Pad Ferenc, mint amennyire le van maradta Sümegen és Tapolcán. Tudjuk, hogy helyi választásokon a személyek fontos szerepet játszanak, de nem irreleváns hogy a pártpreferenciák szerint 20 %os lemaradásban van az MSZP. Márpedig itt pártszinekben indulnak ezek fazonok.
kjkj945
2015. március 23. 17:41
http://mandiner.hu/cikk/20150312_huszonket_jelolt_indul_a_tapolcai_valasztason hármas? Huszonkét jelölt indul a tapolcai választáson 19? Ja a népszavazás ... ...
Tintamin
2015. március 23. 15:58
MSZP? Fidesz?? Jobbik???? Juj. Azért ez a jobbikos nyomulás ijesztő. Orbán dumájának bekajálása is nagyon necc, de hogy valaki ezeknek a ruszkibarát zsebnáciknak a szövegét megeszi, na az vall aztán igazán nagy ostobaságra.
pacsni
2015. március 23. 14:52
inkàbb az èhezo gyerekeken segits, ès a Blaha Lujza tèren evèst kèro emberekre! mert kulonben amit osszegyujtesz az ugy se èr el a megadott cimre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!