Fidesz: Feleljenek vagyonukkal a brókercégek vezetői

2015. március 18. 16:12

A Fidesz a jövő héten nyújtja be a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amely szerint a brókercégek vezetőinek teljes személyes vagyonukkal kell felelniük a kártalanításért.

2015. március 18. 16:12

A Fidesz a bankok és a takarékszövetkezetek után rendet tesz a befektetési szolgáltatóknál is – írta a Fidesz az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében, amelyben arra reagáltak, hogy az MSZP közérdekű keresetindításra kérte a Quaestor-ügyben a legfőbb ügyészt a pénzügyi szervezetek felügyeletét ellátó jegybank ellen.

A Fidesz-frakció szerint a szocialistáknak kormányzásuk alatt kellett volna jogszabályokat hozniuk a pénzügyi korrupció megakadályozására, ehelyett fellazították a brókercégekre vonatkozó szabályokat, és „mindenféle fedezet nélkül 17 milliárd forint hitellel tömték ki a Quaestort”.

„A szocialisták hiába próbálják hárítani a felelősséget, kormányzásuk alatt semmit sem tettek az évtizedes pénzügyi korrupció ellen, sőt törvényeikkel, a brókerek kormányzati kinevezésével segítették azt” – fogalmazott közleményében a kormánypárti képviselőcsoport, amely még mindig választ vár az MSZP-től arra: „mit keresnek az emberei a szocialista brókerbotrány körüli céghálózatban”, és mit tudnak arról, hogy hová tüntették el az emberek pénzét.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ombudsmanyus
2015. március 19. 08:26
"a brókercégek vezetőinek teljes személyes vagyonukkal kell felelniük a kártalanításért" Mármint gondolom akkor, ha bűnös úton okoztak kárt. De majd ezt is csak ezután, mert a Fidesz a visszamenőleges törvénykezéssel párszor már megégette magát. Persze azt majd jól lehet kommunikálni, hogy Strasbourg a kizsákmányoló brókerek szekerét tolja, és magára hagyja a magyar kisbefektetőket.
realista
2015. március 18. 20:40
Helyes! Azzal a kiegészítéssel, hogy az aktuális politikai vezetés is feleljen a vagyonával a regnálása alatt elkövetett hibákért, bűnökért.
formaegy
2015. március 18. 17:52
Gyors, hipp-hopp törvényhozásáról híres a Fidesz. Miért is kellett eddig várni? Gondolom a sikkasztók eddig sem a nevükön tartották a sikkasztott értéket. Imádom az ilyen nagyot kiáltó beharangozást ami csak beharangozás marad. Itt azonnal a megfelelő hatóságnál kérni kellett volna a vagyon zárolását (erre van is lehetőség) Azonnal zárolni a kiadási nyilatkozatokat (kik vették ki a pénzüket a lebukás előtt) stb.stb. Mivel tudjuk, hogy egy érdekes "önfeljelentés" történt. Rogán "úr" Ez éppen olyan, mint ha egy rablónak azt mondanák, hogy van egy hónapod, hogy eltűnj. Utána keresünk - délnek fogunk indulni. Mondja már meg Rogán "úr" - hány csalót (politikai, banki stb.) büntettek meg 5 év alatt? Ennyit erről a nagy dúrranásos bejelentésről!
Theorba
2015. március 18. 17:17
Hol vannak már azok a vagyonok... Tipli egy szöveg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!