Ellenzéki tüntetés kezdődött a Keletinél

2015. március 15. 16:22

A 60 ezren a MAGÁN nyugdíjukért elnevezésű csoport „Új magyar köztársaságot” címmel szervezett tüntetést a Keletihez, ahonnan az Astoriához vonulnak a résztvevők. A rendezvényen uniós-magyar kokárdákat osztogatnak. Kész Zoltán a rendezvényen arról beszélt, hogy tisztázatlan Orbán kommunista múltja.

2015. március 15. 16:22

A 60 ezren a MAGÁN nyugdíjukért elnevezésű csoport vasárnap délután háromra hirdetett demonstrációt a Keletihez, ahonnan „nyugatra”, az Astoriához vonul a tömeg „új magyar köztársaságot” követelve. A tüntetés Facebook-oldalán azt írták, hogy a Fidesz „ellopta a köztársaságot még a hazánk nevéből is”, ezért ők új köztársaságot akarnak.

Vajda Zoltán szervező a tüntetés elején bemutatta az „új magyar kokárdát”, ami egy magyar és egy uniós kokárda összecsúsztatva – számol be az Index.

A tüntetésen felszólalt a veszprémi időközin győztes Kész Zoltán független parlamenti képviselő is, akinek megválasztása után már nincs kétharmada a Fidesznek. „Elcsalták, ellopták tőlünk a rendszerváltást, elhazudták a világot a szüleinktől. Átmentette az állampárt a hatalmát, ezért buherálták meg a választási törvényt, ezért taszítottak milliókat a szegénységbe” – idézi Készt az Index. Kész hozzátette: „tisztázatlan Orbán Viktor kommunista múltja, azt, hogy jelentenie kellett katonatársairól, elfelejtette velünk közölni, és így állt elénk a Hősök terén 26 évvel ezelőtt. Elhazudta a múltját.” Kész hozzátette, hogy ilyen diktátoroknál szoktak arany vécékefét és kamionnyi pénzt találni az éhező nép. Kész leszögezte, hogy ők tudják, mi a különbség nyugat és kelet között és nekik Európa és a világ összes demokrácia a szövetségesük, nem pedig a keleti diktátorok – írja a portál.

Az Index tudósítója Gyurcsány Ferencet is látta a tömegben idős szimpatizánsokkal és megújult DK-s zászlókkal körbevéve. Bokros Lajos is feltűnt a tömegben. Az Index azt írja, a civilek most először engedték meg, hogy pártzászlókat hozzanak a résztvevők: a legtöbb zászlója a DK-nak van a tömegben, de akad néhány Együttes és PM-es is.

A tömegben „Orbán takarodj!”, „Demokráciát!” és „Fidesz maffia” jelszavakat kiabálnak. A szervezők 5-10 ezerre becslik a résztvevők számát.

Összesen 366 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A helység galagonya
2015. március 16. 14:21
10-szer annyian voltak a Keletinél, mint az Orbán beszédnél a múzeumkertben. Ezt hívják relatív kormányzati kétharmadnak.
pollip
2015. március 16. 08:52
Hát, hogy a millából már csak 60000 maradt, ez tény, a bacilus sokkal szebb, mint amiket te írtál. Mi lenne, ha te is csak bacilusoznál? Az is lehetőség, bárki bármit ír, megőrizzük a saját stílusunkat:-))) kinek milyen van.
balbako_
2015. március 16. 08:16
Szaporodnak, mint a bacilusok. A HVG szerint voltak 5000-en. (Szerintem 3000 max!), az ATV-ben már 10 ezren, gondolom a Club rádió már 100 ezerről tud.
pollip
2015. március 16. 06:44
Az állami ünnepen megjelentek és délután az ellenzéki tüntetésen megjelentek tömegét összehasonlítva a kormánynak bőven megvan a kétharmada. Már vártam, hogy az ellenzék előhozza a sajtószabadság ügyét. Fel kellett volna emelni a hangjukat, hogy nincs sajtószabadság, mert az újságíró nem írhatja meg és nem mondhatja el a véleményét az mno-ban, a hírtv-ben... a Simicska birodalomban. Elképzeltem, amikor Kálmánnak és Némethnek utasításban adják, hogy mostantól a kormányt kell dícsérnie. Mit reagálna a baloldal erre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!