Balsors

2015. március 19. 12:00

Itthon a friss Ipsos-kutatás szerint a Jobbik vezet a fiatalok körében. Ez a baloldal kemény kritikája.

2015. március 19. 12:00
A szerk.

„Ám nem (csak) e pazarlás miatt lázadtak a baloldali csoportok, hanem mert nem jól viselik a kapitalizmust, illetve – a kevésbé radikálisok – annak jelenlegi formáját. Azaz végső soron a növekvő egyenlőtlenségekkel állnak szemben. Ennek az alapállásnak a mérsékeltebb formában megjelenő diadalát látjuk Görögországban, vagy erre lehet számítani Spanyolországban. Emitt a Sziriza, amott a Podemos szólította meg a rendszerkritikus fiatalokat, akik az elit tehetetlenségét, korruptságát látva indultak el igazságot keresni.

Itthon viszont a friss Ipsos-kutatás szerint a Jobbik vezet a fiatalok körében. Ez a baloldal kemény kritikája. Mert ott azokkal tartanak, akik a nagyobbak, a tehetősebbek, a számonkérhetetlenebbek ellen mennek, itt meg azokhoz menekülnek, akik a gyengébbek, a kiszolgáltatottabbak ellen hergelnek. Azok ellen, akiknek se májuk, se holnapjuk. Ez a mi balsorsunk.”

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. március 20. 06:49
Hát kevesen tettek annyit a Jobbok megerősítéséért, mint a baloldali média. Minden hazugság amit a Fideszre hordanak - abban a hiszemben, hogy ezzel a baloldalt erősítik - visszájára fordul és a Jobbik malmára hajtja a vizet. Ez egyébként nem új, hiszen a Jobbik a létét és parlamentbe jutását Gyurcsánynak és az SZDSZ-nek köszönheti.
Agricola
2015. március 19. 15:24
Összefogást! Összefogást! Ha a Jobbik összefog a tavaly együtt induló baloldali pártokkal, akkor a választásokon bősége kétharmados többséggel nyernének és elkezdhetnének alkotmányozni. Ilyen összefogás segítette polgármesteri székbe Tétényi Évát Esztergom korábbi polgármesterét!
MZ/X
2015. március 19. 15:20
Vonyítanak, tehát jó irányban mennek a dolgok...
Antigoné
2015. március 19. 14:44
Bizony, bizony. Csak most már kissé késő félreverni a harangot, különösen annak fényében, hogy a kedves szerkesztőség csúcsra járatta magát a most vétkesnek ítélt "baloldal" védelmében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!