Tapolca: a megyei közgyűlés alelnökét indítja a Fidesz

2015. február 20. 19:23

A Fidesz Fenyvesi Zoltán iskolaigazgatót, a Veszprém megyei közgyűlés társadalmi megbízatású alelnökét, az LMP Sallee Barbara humánökológust indítja a tapolcai időközi parlamenti választáson. A választásra eddig tizennyolc pártot vettek nyilvántartásba: ennyi jelölő-szervezet kezdheti meg az ajánlásgyűjtést hétfőn.

2015. február 20. 19:23

Fenyvesi Zoltán ötvenéves ajkai tanár, iskolaigazgató a Veszprém megyei közgyűlés társadalmi megbízatású alelnöke a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje az április 12-ei tapolcai időközi választáson – jelentette be a Fidesz ügyvezető alelnöke pénteki sümegi sajtótájékoztatóján. Kósa Lajos közölte, a Fidesz elnöksége egyhangúlag támogatta a jelöltet és a KDNP elnökével is egyeztették személyét.

Fenyvesi Zoltán huszonöt évig tanított Ajkán, jelenleg a várpalotai Thury György Gimnázium igazgatója. Több cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő Ajkán, 2014 ősze óta a megyei közgyűlés társadalmi megbízatású alelnöke. Bemutatkozásában leszögezte, folytatni akarja elődje, a januárban elhunyt Lasztovicza Jenő által megkezdett munkát. Véleménye szerint a választás igazi tétje az, hogy mi lesz ott élő 72 ezer emberrel és a választókerületben található 60 településsel. Nem mindegy, hogy az európai uniós forrásokból mennyit tudunk ebbe a térségbe hozni – emelte ki Fenyvesi Zoltán. A legfontosabb kérdések között említette azt, hogy milyen gazdaságélénkítő, munkahelyteremtő programot tudnak megvalósítani, milyen kulturális rendezvényeket tudnak oda vinni, „milyen lesz az óvodánk, a bölcsődénk, mi lesz a gyermekeink jövője”.

Pénteken az LMP is bemutatta jelöltjét, Sallee Barbarát, aki humánökológus, oktató, tanácsadó. A jelöltet bemutató sajtótájékoztatón Szél Bernadett, az LMP társelnöke emlékeztetett: miként a veszprémi időközi választáson, úgy a tapolcain is az a céljuk, hogy olyan alkalmas civil jelölt mögé sorakozzanak fel az ellenzéki pártok, aki a lehető legtöbb embert tudja megszólítani a választók közül. Ilyen embernek ismerték meg Sallee Barbarát, ezért őt ajánlották az ellenzéki pártoknak, de most is „kosarat kaptak” – fogalmazott.

Szél Bernadett közölte: „ettől a perctől kezdve nekünk egy feladatunk maradt: megmutatni az embereknek, hogy van egy párt Magyarországon, amelyik értük dolgozik, elutasítja a korrupciót és a kivételezés minden formáját és amelyik reális programmal könnyebbé teszi a mindennapokat”. Az LMP társelnöke szerint irányváltásra van szükség Magyarországon, „az ország nem bírja már kifizetni egy újabb oligarchacsoport felépítését”. A kormánynak nincs válasza a valódi problémákra, a szegénység pedig egyre inkább nő – sorolta, majd megjegyezte: az LMP most is azok képviseletére vállalkozik, akik tisztességes munkával szeretnének boldogulni.

Az LMP tapolcai jelöltje, Sallee Barbara humánökológus, oktató, tanácsadó. Zalaegerszegen született, több mint 25 évet töltött Svájcban. Férjével 2007-ben költözött haza, 2010 és 2014 közt a választókerületben levő Hegymagas község független polgármestere volt. Elmondása szerint a táj- és természetvédelemért, az oktatásért, a helyi szolgáltatásokért, az életminőség javításáért és a vidék valós- és hosszú távú fejlődéséért tevékenykedik.

A térség legnagyobb problémájaként Sallee Barbara az elnéptelenedést jelölte meg. Azt mondta: „olyan országot kell teremtenünk, ahol a falvakból nem kell a városokba, a városokból Budapestre, Budapestről pedig külföldre költözni”. Ezt a láncot az elején akasztaná meg, amihez véleménye szerint munkahelyteremtésre van szükség.

Az április 12-i időközi választásra 18 jelölő-szervezetet vett nyilvántartásba a választási bizottság, amelyek hétfőn kezdhetik meg a jelöltállításhoz szükséges ajánlások gyűjtését.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2015. február 21. 10:58
Kiváncsi vagyok, hogy a balliberális szélsőség kivel járatja majd le magát. Csak találnak magunkhoz illó csávókát Tapolcán is.
Akitlosz
2015. február 21. 03:03
Furcsa az LMP dörgölőzni akarása a vörösökhöz. Eddig éppen ennek elutasítása különböztette meg őket tőlük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!