Százmilliókból korszerűsítik a veszprémi húszemeletest

2015. február 17. 12:17

Felújítják és energetikailag korszerűsítik Veszprém egyik szimbólumát, a húszemeletes toronyházat. A beruházás költsége 500 millió és egymilliárd forint között van, ezt részben uniós forrásból biztosítják – jelentette be az illetékes államtitkár. A városban vasárnap időközi parlamenti választást tartanak, de a körzet fideszes jelöltje azt mondta: ez nem kampányfogás, hanem becsületbeli ügy számára.

2015. február 17. 12:17

 

Megújul Veszprém egyik szimbóluma, a húszemeletes toronyház, az uniós forrásból megvalósuló fejlesztés 70 százalékos energiamegtakarítást eredményez majd – jelentette be Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár kedden a megyeszékhelyen. Szabó ezt egy sajtótájékoztatón közölte, amelyet Némedi Lajos fideszes alpolgármesterrel, a Fidesz parlamenti képviselőjelöltjével együtt tartott. Az államtitkár kiemelte, mintaprogramként végzik el a toronyház komplett energetikai felújítását, amely a külső szigetelést, a fűtés-hűtés, a vízellátás és az elektronikai rendszer korszerűsítését egyaránt magába foglalja. Hozzátette: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által elkészített tervből a lakók döntése alapján választják ki a megvalósítandó elemeket, a beruházás költsége várhatóan 500 millió és 1 milliárd forint között lesz. Az építkezés jövő tavasszal kezdődik, és 2016 őszén fejeződik be.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy az épület központi elhelyezkedése és városképi szerepe különös jelentőséget ad a felújításnak. Hozzátette: Némedi Lajos országgyűlési képviselőjelölt elsőként kereste meg őt azzal a kéréssel, hogy támogassa a toronyház korszerűsítését, illetve az ott lakók egységes fellépése is meggyőző volt számára. Országosan  240 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésre a társasházak energetikai korszerűsítésére – mondta a Szabó Zsolt.     

Némedi Lajos, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként indul a február 22-i időközi választáson, kiemelte: 2010-ben kezdődött meg az a munka, amelynek eredménye a közel 140 lakásos társasház megújulása lesz. Hozzátette: számára nem kampányfogás, hanem becsületbeli ügy ez a fejlesztés, amely illeszkedik a kormány rezsicsökkentési programjához. 

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2015. február 17. 15:02
Vidéki vagyok, nem veszprémi. A népnyelv - az undor miatt - ezt nevezte pappfasznak, a közeli aluljárót pappluknak?
gudmen
2015. február 17. 14:52
becsületbeli ügy az lenne kötsögök ha nem vennétek el az otthoni betegáplosi dijat..ha azt asztmás gyereke kiemelt családi potlékát nem nyirbálnátok..ha nem emelnétek az élemiszerek árát a felügyeleti dijjal...jaa..meg az ha nyilvánvaloan köztörvényes bünözöket, hunvald, laborc és többieket elitélnétek.. életemben nem szavaztam még a baloldalra....de rátok se fogok aljas gögös hazug banda..
Tintamin
2015. február 17. 14:22
Nem hinném, hogy létezik ma kommunistább párt a Fidesznél. Ez a tempó igazi 80-as évek.
BőröndÖdön
2015. február 17. 13:44
Az állampárt mindent bedob...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!