Az LMP szerint gyanús az MMA irodavásárlása

2015. február 04. 13:05

A párt furcsának találja, amiért a Magyar Művészeti Akadémia éppen az Andrássy úti volt sajtóházat vásárolta meg irodának.

2015. február 04. 13:05

Az LMP gyanúsnak találja a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) irodavásárlását, és választ vár arra, miért pont az Andrássy úti volt sajtóházat választotta a művészeti akadémia. Ikotity István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján ismertette azokat az adatokat, amelyeket a több mint kétmilliárd forintos ingatlanvásárlással kapcsolatba kapott az MMA-tól. Megjegyezte, a művészeti akadémia pontosan a korábbi kormányhatározatban irodavásárlásra megjelölt összegért vette meg az épületet.  

Az MMA válasza tartalmazza azt is, hogy a köztestület a korábban használtnál „ötször-tízszer” nagyobb, ám régóta elhagyatott épületet a FirstFund befektetési társaságtól vásárolta. Ennek jogelőd cégeit vizsgálva kiderül, hogy azok vezetői között volt többek között Nobilis Kristóf üzletember, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég Alapítvány elnökhelyettese, Giró-Szász János, a Miniszterelnökség államtitkárának rokona, és a tavaly csődbe ment Széchenyi Bank ügyvezetője, Koltai Zsolt is – számolt be Ikotity István.

Komlósi Csaba, az LMP kultúrpolitikai szakszóvivője szerint az MMA feltőkésítése zajlik a kormány „kultúrharca” keretében.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2015. február 04. 15:19
Nekem meg az gyanús, hogy a boltba jártok vásárolni, vajon miből?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!