Újra szállítunk gázt Ukrajnába

2015. január 12. 09:56

Magyarország január elsejétől ismét szállít gázt Ukrajnába. Az indok, hogy a jövőben már nem várható emelt beszállítási igény a rendszerhasználók részéről. A beregdaróci hálózati pont kapcsolása a leállítás előtti állapot szerint fog működni.

2015. január 12. 09:56

Megindult a földgázszállítás Magyarországról Ukrajna felé – erősítette meg az FGSZ Földgázszállító Zrt. az Ukrantransgaz ukrán gázforgalmazó szombati bejelentését az MTI-nek.

 
A magyar földgázszállító hivatalos honlapján fellelhető információ szerint Magyarország felől mintegy 2,6 millió köbméter földgáz érkezett szombaton Ukrajnába.
 
Az FGSZ Földgázszállító Zrt. tavaly szeptember 25-én jelentette be, hogy határozatlan időre leállítja a Testvériség vezetéktől független távvezetéken keresztül történő földgázszállítást Ukrajna felé, mert a rendszerhasználók értesítése szerint megnőtt a beszállítási igény. Ezt megelőzően Magyarország felől – a maximálisan lehetséges 16,8 millió helyett - 3-4 millió köbméter földgáz érkezett naponta Ukrajnába.
 
Az FGSZ december 29-én azt közölte, hogy a 2015. január 1-től ismét biztosítja az Ukrajna irányába történő földgázszállítást a mindenkori technikai és kereskedelmi feltételek függvényében, megszakítható módon. A szállítás felújítását az tette lehetővé, hogy a rendszerhasználók értesítése szerint a továbbiakban nem várható emelt beszállítási igény a beregdaróci hálózati ponton, így a csomópont kapcsolását vissza tudják állítani a 2014. szeptember 25-e előtti állapotnak megfelelően.
 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. január 12. 12:18
"Magyarul egyik nap vonulunk a terrorizmus ellen, a masik nap meg tamogatjuk azt a rezsimet, ami naponta oli halomra az artatlanokat Donbasszban." Ez a kiegyensúlyozott politika. Gyilkolunk, majd segélyt szállítunk a hozzátartozóknak, mert mi nagy demokrata-humanisták vagyunk.humanis
BőröndÖdön
2015. január 12. 11:15
Pávatánc Ukrajnával...
Csigorin
2015. január 12. 10:54
Magyarul egyik nap vonulunk a terrorizmus ellen, a masik nap meg tamogatjuk azt a rezsimet, ami naponta oli halomra az artatlanokat Donbasszban.
saceur
2015. január 12. 10:51
Már csak azért megéri, hogy lássam az itteni hülyék vérnyákolását :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!