Segítséget ajánl a kuruc.infónak a Társaság A Szabadságjogokért

2015. január 15. 15:43

Ingyenes jogsegélyt ajánl fel a kuruc.info szerzőjének, illetve felelős szerkesztőjének a Társaság a Szabadságjogokért. A TASZ egyaránt vitatja a holokauszt tagadását tiltó büntetőjogi tényállás és az internetes tartalmak széles körű blokkolását lehetővé tévő szabály alkotmányosságát.

2015. január 15. 15:43

A TASZ szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztettek, hogy szerdán a bíróság első fokú határozatában elrendelte egy, a kuruc.infón 2013-ban megjelent „holokauszttagadó” cikk hozzáférhetetlenné tételét. „A TASZ egyaránt vitatja a holokauszt tagadását tiltó büntetőjogi tényállás és az internetes tartalmak széles körű blokkolását lehetővé tévő szabály alkotmányosságát” – indokolta a szervezet, hogy miért ajánlottak fel jogsegélyt. A TASZ meggyőződése, hogy az egyes nézetek jogi eszközökkel történő tabusítása helytelen és ártalmas – tették hozzá.

Azt írták, hogy a történelemhamisítás elleni hatékony küzdelem kulcsa a múlt őszinte feldolgozását szolgáló emlékezet- és oktatáspolitika, valamint a népirtások áldozatai melletti állami elköteleződés, nem pedig a büntetőjog.

Az internetes tartalmak blokkolása egy erős és bizonyos esetek – például a pedofil tartalmak - kivételével aránytalan szóláskorlátozó eszközt ad az állam kezébe a neki vagy akár a többségnek nem tetsző vélemények elhallgattatására – fűzték hozzá.

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2015. január 29. 01:24
Ez mekkora :) És mennyire igazuk van. Néztem a kuruzischer.beobachteren, sehol egy szóval se utalnak rá. Le vannak csicskítva ezzel a gesztussal. Így kell a szarházi fasisztákat szénné alázni, hogy az ő szólásszabadságuk mellett is kiállunk. Nagyon-nagyon helyes.
Ouroboros
2015. január 29. 01:24
Azon kívül, hogy nyilvánvaló hülyeséget beszélsz, még egy modoros fasz is vagy. Mi a kurva istenért kell kicsillagozni, hogy „az anyátokat is megbasznátok”? Mondd, vagy ne mondd, de ne csillagozz, baszom a képmutató nersevik szádat.
Ouroboros
2015. január 29. 01:24
Kérdezz, Ignác, ha valamit nem értesz. Bár nincs képesítésem sajátos nevelési igényűekkel való foglalkozásra.
Ouroboros
2015. január 29. 01:24
Ostoba, gyermeteg nyirvogás, mint mindig. A TASZ volt korrekt, tisztelet nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!