LMP: Gréczy és Illés is fejezze be a vádaskodásokat!

2015. január 30. 16:27

Korábban Gréczy Zsolt Illés Zoltán kijelentései kapcsán azt kérdezte, hogy valóban a Fidesz finanszírozta-e az LMP kampányát. Az LMP szerint Gréczynek és Illésnek is inkább a saját pártja kampányköltségeivel kellene foglalkoznia.

2015. január 30. 16:27

Az LMP a törvény szerint járó kampánytámogatásból kampányolt a választások során – így reagált az ellenzéki párt pénteken a témában megfogalmazott kritikákra. Egyúttal az MTI-hez eljuttatott közleményben felszólították Gréczy Zsoltot, a Demokratikus Koalíció szóvivőjét és Illés Zoltán volt környezetvédelmi államtitkárt, hogy fejezzék be az alaptalan vádaskodást, és a rágalmak helyett inkább számoljanak el a saját pártjuk kampánykiadásaival.

Gréczy Zsolt az ATV előző napi műsorában, Illés Zoltán volt környezetvédelmi államtitkár LMP kampányával összefüggésben elhangzott kijelentései kapcsán azt kérdezte Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnöktől és Kubatov Gábor pártigazgatótól, hogy a Fidesz valóban finanszírozta-e az LMP kampányát.

Az LMP közleményében azt írta: Gréczy Zsoltnak és Illés Zoltánnak is pontosan tudnia kell, hogy minden országos listát és 106 egyéni jelöltet állító párt 703 millió forint állami támogatást kaphatott, egy többek között Illés Zoltán által megszavazott törvény alapján. Az LMP központilag ebből 692 millió forintot költött el, amit saját tartalékaiból 22,5 millió forinttal egészített ki. Hozzátették: az LMP kampányköltségvetésének hitelességét a Transparency International, a K-Monitor és az Atlatszo.hu által létrehozott kampánymonitor is igazolta. Gréczy Zsolt ennek ellenére az ellenzék ellenzékeként viselkedve Orbán Viktorhoz szaladgál, hogy lejárassa az LMP-t – közölték.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
.V.
2015. január 31. 04:10
Gréczy Zsolt figyelmébe: http://kepmutatas.hu/2014/04/29/parlamenti-valasztasok-2014-magyarorszagon-a-kampanykorrupcio-jobban-teljesitett/#more-919
Anti Komcsi
2015. január 31. 01:28
Az LMP nek annyira nincsennek profi politikusai, hogy lasszóval fogdosták a jelölteket. Nem a minőség volt a lényeg, hanem hogy felvehessék a jelöltek után kapható pénzt. Azért nincs szakértőgárdájuk. Programjuk sincs. És fogalmuk sincs arról hogy kell országot irányítani.
Berecskereki
2015. január 30. 18:13
:D Miközben Gyurcsány a gázrezsón ül, Gréczy felült Illés szekerére. Vajon merre fele mennek?
Berecskereki
2015. január 30. 18:12
"az LMP kampányköltségvetésének hitelességét a Transparency International, a K-Monitor és az Atlatszo.hu által létrehozott kampánymonitor is igazolta." Csupa hiteles szervezetek. Érthetetlen, hogy Gréczy miért nem hisz nekik! Biztos a HVG-t, az RTL-t, a 444.hu-t hiányolja. Ja! És a hiteles videofelvételt. Sebaj majd a DK megrendeli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!