Levéltári érdekességek a világháborúból

2015. január 07. 16:17

Első világháborús, érdekes képeslapok és fotóalbumok is vannak a Budapesti Fővárosi Levéltárban. Nézegessen frontfotókat!

2015. január 07. 16:17

Európa egyik legnagyobb városi levéltára a Budapesti Fővárosi Levéltár, amelyben 35 kilométernyi iratot őriznek, hivatalos és magániratokat egyaránt. Az intézmény új imázsfilmjében a levéltárban őrzött I. világháborús anyagokból ismertet néhány érdekességet, többek közt képeslapokat és fotóalbumokat.

Az első világháború kirobbanásának 100. évfordulója alkalmából Budapest Főváros Levéltára Budapesti hétköznapok 1914 - A Nagy Háború hátországának életképei címmel tudományos konferenciát rendezett, amely tematikáját tekintve a hátország mindennapjaira kívánt koncentrálni. A középpontba a főváros hétköznapjai, a közelgő háború gondolatiságának a mindennapokba való begyűrűzése került. A konferencián elhangzó előadások továbbélését egy elektronikus konferencia kötet biztosítja, amelyet 2015 folyamán jelentet meg az intézmény.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!