Április 12-én lesz a tapolcai időközi választás

2015. január 29. 15:47

Kitűzte a Nemzeti Választási Bizottság a tapolcai időközi országgyűlési választást: e szerint április 12-én választhatnak az érintettek új képviselőt a januárban elhunyt Lasztovicza Jenő helyére.

2015. január 29. 15:47

Április 12-re tűzte ki az időközi országgyűlési képviselő-választást Veszprém megye 3-as számú egyéni választókerületében (Tapolcán és környékén) a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtökön. Az érintett 60 Veszprém megyei település választópolgárai a januárban elhunyt Lasztovicza Jenő helyére választanak képviselőt.

A választókat február 23-ig értesítik arról, hogy szerepelnek a névjegyzékben, az ajánlásokat szintén február 23-tól gyűjthetik az indulni szándékozók. Az országgyűlési egyéni választókerületben induló jelölteknek 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteniük, az ajánlásokat március 9-én 16 óráig kell leadniuk a választási bizottságnál. Azok a választópolgárok, akik a szavazás napján nem tartózkodnak Magyarországon, április 4-én 16 óráig kérhetik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe. Az időközi országgyűlési választáson is lehetőség van arra, hogy a választópolgár ne a lakóhelye szerinti szavazókörben voksoljon, azaz átjelentkezéssel szavazzon, de az időközi választáson csak az országgyűlési egyéni választókerületen belül egyik településről a másikra lehet átjelentkezni. Az átjelentkezési kérelmeket április 10-én 16 óráig lehet benyújtani. 

Az időközi voksolás hatvan település választópolgárait érinti: szavazhatnak Ábrahámhegy, Ajka, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonederics, Balatonrendes, Bazsi, Bodorfa, Csabrendek, Dabronc, Gógánfa, Gyepükaján, Gyulakeszi, Halimba, Hegyesd, Hegymagas, Hetyefő, Hosztót, Kapolcs, Káptalanfa, Káptalantóti, Kékkút, Kisapáti, Kővágóörs, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Megyer, Mindszentkálla, Monostorapáti, Nagyvázsony, Nemesgulács, Nemeshany, Nemesvita, Nyirád, Öcs, Pula, Pusztamiske, Raposka, Révfülöp, Rigács, Salföld, Sáska, Sümeg, Sümegprága, Szentbékkálla, Szentimrefalva, Szigliget, Szőc, Taliándörögd, Tapolca, Ukk, Uzsa, Veszprémgalsa, Vigántpetend, Zalaerdőd, Zalagyömörő, Zalahaláp, Zalameggyes, Zalaszegvár választói.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2015. január 30. 00:09
Ajka meg balos. Megizzad a Fidesz.
peninsulavaldes
2015. január 29. 17:06
bocs a dupláért
Akitlosz
2015. január 29. 16:15
Érdekes lesz. Az országgyűlési választáson tavaly a Fidesz nyert, de az önkormányzatin Tapolcán már a Jobbik. S most a régi bevált név előnye sem lesz meg a Fidesznél.
liberálzöld.
2015. január 29. 16:06
Kellene írni egy számtant, biztos, ami biztos. Hogy a 40% is 2/3. Még át lehet zavarni a tákolmányon....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik