Útdíj: Alkotmánybírósághoz fordulna az LMP

2014. december 31. 13:54

Előzetes normakontrollt kérne az Alkotmánybíróságtól az új útdíjrendszerről az LMP, mivel a párt szerint rendkívül rövid idő állt rendelkezésre a felkészüléshez, ami szerintük sérti a jogbiztonsághoz. Mivel ehhez a képviselők negyedének támogatottsága szükséges, az LMP megkereste az ügyben a másik két ellenzéki frakciót is.

2014. december 31. 13:54

Az LMP megkeresi a parlament másik két ellenzéki frakcióját, hogy együtt forduljanak előzetes normakontrollért az Alkotmánybírósághoz az útdíjról szóló rendelet miatt. Az LMP szerdán közleményben tudatta az MTI-vel, hogy szerinte a rendelet sérti a jogbiztonságot, mert rendkívül rövid felkészülési időt hagy. Közölték: megkeresik a másik két ellenzéki frakciót, mert az alkotmánybírósági normakontroll kezdeményezéséhez a képviselők egynegyedének támogatása szükséges.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke és Keresztes László Lóránt, az LMP közlekedéspolitikai szakszóvivője hangsúlyozza, hogy az elkerülő utak fizetőssé tétele nem csupán egy újabb sarc, amellyel a kormány pénzt hajt be az emberektől, hanem rossz intézkedés is, amelynek következtében az egész országban romlanak a közlekedés feltételei. A kapkodva bevezetett intézkedés ugyanis nem csupán a Budapest környéki agglomerációban élőket sújtja majd, de az összes vidéki elkerülő utat is fizetőssé teszi, így rosszabb lesz többek között a Tatbánya, Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Hatvan, Nyíregyháza, Debrecen, Kecskemét, Székesfehérvár és Kaposvár környékén élőknek is – írták.

Annak ellenére, hogy a kormány újabb terhet ró az emberekre, gyakorlatilag nem biztosított felkészülési időt a fizetési kötelezettség kiterjesztése előtt. Az egyeztetés nélkül bevezetett útdíjra ugyanakkor a kormány sem készült fel, hiszen a fizetési rendszer még csak nem is működik – olvasható a közleményben.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2015. január 01. 11:02
Hogy mennyire igaza van Széll Bernadettnek, hogy mennyire előkészítetlen az útdíj-rendelet, azt jól mutatja, hogy Hende Csaba hadügyminiszter ellenzéki riogatásnak nevezi, miszerint fizetőssé válik az M86-os, közben pedig helyezik ki a táblákat, hogy fizetős az út, és a kormány.hu oldalon is a fizetős szakaszok közé tartozik. http://index.hu/belfold/2014/12/31/hende_csaba_garantalja_nem_lesz_fizetos_a_86-os_ut/
Apáczai
2014. december 31. 22:35
"Alkotmánybírósághoz fordulna az LMP" Molinó meg pofaleragssztás nem lesz? Mi van veletek? Illemtan rát kaptatok a szüleitektől?
alex.leopardi
2014. december 31. 17:54
egen, kedves Tamás,boldog,sikeres újesztendőt
komondor
2014. december 31. 16:58
Nem a tákolmánybírósághoz kellene fordulni hanem a fegyverdílerekhez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!