Levelet írt a történelmi egyházaknak a PM

2014. december 14. 14:51

A Párbeszéd Magyarország arra kéri a történelmi egyházak vezetőit, hogy vessék latba tekintélyüket annak érdekében, hogy ne intézményesítsék az iskolai szegregációt.

2014. december 14. 14:51

Levélben kéri a történelmi egyházak vezetőit a Párbeszéd Magyarországért (PM), hogy befolyásukat, tekintélyüket felhasználva érjék el: a parlament törölje a köznevelési törvény módosításának egy pontját, amely intézményesítené a szegregációt.

Erőss Gábor, a párt elnökségi tagja vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a javaslat biztosítja a miniszternek azt a lehetőséget, hogy rendeleti úton felmentést adjon az alaptörvényben és az egyenlő bánásmódról szóló törvényben is szereplő hátrányos megkülönböztetés elnévek alkalmazása alól a nemzetiségi és egyházi oktatásban. Ezzel a módosító javaslat elfogadása esetén a miniszter rendeletben szabályozhatná, hogy melyik iskola szegregálhat. Ezek az egyházi iskolák lennének, ezért is fordulnak az egyházi vezetőkhöz és remélik, hogy a vallási vezetők felismerik az érdekeiket – mondta. 

A politikus szerint egy „hazug rögeszme” jegyében vezetnék át a módosítást, mert ezt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere „szeretetteli szegregációnak” hívja, de ilyen nincs. Erőss Gábor közölte: csak szeretetteli integráció van, és ezt kellene minden iskolának követnie, segítenie kell a tanulási nehézséggel küzdőket. Mindenkinek érdeke, hogy a magyarországi romák ne elkülönülten, gettókban éljenek, mondta a politikus, hangsúlyozva: ha nem tanulnak tovább, akkor egész életükben munkanélküliként fognak élni.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Necoure Yamakee
2014. december 15. 08:52
Követelem a sérült olimpikonok indulását a riói játékokon, ne a szegregált paralimpian. Egyenlő feltételeket!
liberálzöld.
2014. december 14. 23:35
És mi a f@x köze van az egyházaknak a törvényhozáshoz? Mert ha van, az nagy baj. Miért nem a MABÉOSZ-hoz fordulnak? Nyugi, csak vicceltem. Sokat köszönhet Orbán a történelmi egyházaknak. Mostanában be is nyújtják a számlát.
atila68
2014. december 14. 16:00
Ezeknek van valami generátoruk amin minden reggel megnyomják a piros gombot, hogy kidobjon egy random témát? Más magyarázat nem nagyon lehet.
Berecskereki
2014. december 14. 15:57
Már csak az van hátra, hogy a DK nevében Gyurcsány Ferenc írjon levelet, melyben követeli a többszöri bérmálkozás kötelező bevezetését. Úgy látszik a PM, az MSZP és a DK a Besenyő család tagjai. Vajon melyik lehet inkognitóban a Margit, a Besenyő Pista bácsi és a Boborján?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!