Határozatban tiltaná meg az M0-s fizetőssé tételét az MSZP

2014. december 12. 14:54

Kunhalmi Ágnes azt szeretné, ha erről közösen döntenének az országgyűlési képviselők, a fideszesek is. Szerinte itt elválik, hogy a fideszes képviselők pártjuk, vagy Budapest és az ország érdekeit nézik-e.

2014. december 12. 14:54

Határozati javaslatot nyújtanak be a budapesti szocialista országgyűlési képviselők azért, hogy a kormány ne tehesse fizetőssé a jelenleg díjmentesen használható autópálya-szakaszokat – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke pénteken a IV. kerületben, a Megyeri hídnál tartott sajtótájékoztatón. Kunhalmi Ágnes közölte: ez az útdíj nem más, mint annak a bizonyítéka, hogy a 2015-ös költségvetést még el sem fogadták, de már „sajnos meg is bukott”. Hozzátette: „a kormányzatnak fogalma sincs arról”, hogy ez az útdíj mit okoz a budapestiek életében és a főváros gazdaságának.

Az M0-s autóútra és az autópályák budapesti bevezető szakaszaira tervezett útdíjat úgy jellemezte, hogy „nagyon kevés bevételt fog hozni, de nagyon sok kárt fog okozni”. Közölte: a budapesti szocialista országgyűlési képviselők kezdeményezéssel élnek: határozati javaslatot fognak benyújtani az Országgyűlésnek azért, hogy a még díjmentesen használható autópálya-szakaszok azok is maradjanak. Kunhalmi Ágnes hangsúlyozta: döntsenek erről közösen az országgyűlési képviselők, a fideszesek is. Itt elválik – fűzte hozzá –, hogy a fideszes képviselők pártjuk, vagy Budapest és az ország érdekeit nézik-e. 

A sajtótájékoztatón Kiss László (MSZP) III. kerületi országgyűlési képviselő arra kérte a kormányt, értse meg: nem lehet a költségvetési lyukakat a III. kerületi emberek egészsége, boldogulása árán befoltozni. Horváth Imre (MSZP) országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a Megyeri híd városrészeket köt össze, segíti a munkába járást, a kikapcsolódást. A híd nem a kormányé, a híd Magyarországé, Budapesté, Újpesté is – tette hozzá. 

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában azt mondta: igazat ad Bús Balázs óbudai polgármesternek, aki városi hídnak tartja a Megyeri hidat, és lehet azt a szakaszt másként kezelni, de erről majd a szerdai kormányülésen egyeztetnek, Kunhalmi Ágnes azt mondta: látszik, hogy a miniszterelnök be akar vezetni egy adót, de most, hogy „fogy az ereje”, mert a „Fidesz erős emberei” is ellenjavaslatokat tesznek, megpróbál ennek megfelelően kommunikálni és kivenni autópálya-szakaszokat a tervezetből.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2014. december 12. 16:12
Bakker, ezek nem lehetnek ennyire idióták! Ki írta alá és mikor az M0 finanszírozási szerzödését az eu-val? Csak nem a böszme, a maszop aktuális elnöke? Maszop helyett lehetnének magyar amnéziások szövetsége.
kispufi
2014. december 12. 15:38
hát ami ehhez az ügyhöz okvetlen kellett még, az Hósötétke megjelenése.
DepiEnd
2014. december 12. 15:28
Igen! Ehhez is ért! :)
alex.leopardi
2014. december 12. 15:20
sajtból van a Hold,ezek a demokretének ellenzékből akarnak kormányozni,az exnejem bugyija nem kellene
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!