Fizetős M0-s: haladéktalanul tárgyalnának a kormánnyal a budapesti kerületek

2014. december 11. 17:28

Kovács Péter, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének elnöke, XVI. kerületi fideszes polgármester szerint az M0-s körgyűrű fizetőssé tétele katasztrofális állapotokat okozhat a külső kerületekben és az agglomerációs településeken is. Korábban Bús Balázs III. kerületi, valamint Wintermantel Zsolt IV. kerületi fideszes polgármester is kritizálta az M0-s tervezett fizetőssé tételét.

2014. december 11. 17:28

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) haladéktalanul tárgyalásokat kezdeményez a kormányzattal, mert a tervezett formában nem tartja bevezethetőnek az útdíj kiterjesztését. Kovács Péter (Fidesz-KNDP), az önkormányzati érdekképviselet elnöke, XVI. kerületi polgármester csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy megdöbbenéssel értesültek arról, hogy az M0-s egyes szakaszait fizetőssé kívánják tenni. Az M0-s körgyűrű fizetőssé tétele katasztrofális állapotokat okozna a külső kerületekben és az agglomerációs településeken is – fogalmazott közleményében a kerületi önkormányzatokat tömörítő szervezet vezetője.

Korábban Bús Balázs III. kerületi, valamint Wintermantel Zsolt IV. kerületi fideszes polgármester is kritizálta az M0-s tervezett fizetőssé tételét.

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2014. december 12. 14:11
fidess IQ megint kiviláglik: http://kiszamolo.hu/tud-itt-szamolni-valaki/
Papuska
2014. december 12. 13:30
Érdekes a dolog. Ha én 200 km-ről a Fővárosba akarok utazni törvényszerű, hogy autópálya matricát kell vennem, vagy kanyargok, kevergek és reggel indulva este érkezem be Pestre. Az autópályák Budapest közeli részein szinte mindig megtorpan a forgalom, mert az ingyenes szakaszokra tömegek hajtanak fel, hátráltatva engem, aki fizetett. Pedig ők néhány perces veszteséggel számos alternatívát választhatnának. Nem kenyerem a "ha nekem rossz, legyen másnak is rossz" gondolkodásmód, de egyre idegesítőbb számomra és hitem szerint az ország lakóinak minimum 70%-át a valóban vidéki, nem az agglomerációban élőket ide értve, a vidéken élők számára, hogy a Fővárosiak és a közvetlen környéken élők érdekei mindenkiét megelőzik. A döntések értük vannak, én miattuk szívok, és mivel közel vannak a központhoz, ők diktálnak mindenben. Nem félnek, hogy a Demszky döntés óta kint lévő "traktorral behajtani tilos" táblák ellenére egyszer elindul abba a híres Fővárosba a Pestiekkel elégedetlen vidékiek tömege?
csuka
2014. december 12. 12:54
Egy vélemény: "Egy héten belül három elb...tt ötlet, drogteszt, metró-hév összekötés leállítása, az M0 adóztatása. Azt mondták , hogy a választási üzemmódról most kapcsoltak kormányzási üzemmódra..... Hát nem tudom...inkább tegyék üresbe és szálljanak ki..." a szakadékba. A mocskos, korrupt, maffiózó, k.. anyjukat!
vakhangya4
2014. december 12. 12:18
De pl. az M3 bevezető szakasza meddig lesz fizetős? A BVSC pályáig? Az M5 bevezető szakasza meddig lesz fizetős? A Határ útig vagy a fradi pályáig? Az M7+1 meddig lesz fizetős? Az Osztyapenkóig?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!